Site icon Pletenje.net – pletenje, uzorci, tečajevi i radionice

Pleteni dugi prsluk

pleteni dugi prsluk

Pleteni dugi prsluk jedan je od vječnih odjevnih predmeta. Pogodan za sva godišnja doba. Pleteni prsluci san su svake pletilje. S obzirom da je pletenje prsluka zahtjevnije od izrade šala mnoge pletilje se boje upuštanja u tu avanturu. Što je uzorak složeniji to će i sam rad biti teži. Nemate li iskustva u pletenju krenite s jednostavnijom verzijom. Ovo je jednostavan dugi prsluk i bilo koja boja mu odgovara. S obzirom da je rađen vrlo jednostavno svaka početnica ga može isplesti. Nema dodatnog oduzimanja ili dodavanja očica. Jedini složeniji dio je izrada orukavlja. Kako biste znali koliko očica uzeti da rad bude baš po vašoj mjeri pogledajte kako se preračunavaju očice iz probnog uzorka. Ja sam se odlučila za pletenje s dvije niti kako su nekada plele naše bake. Od dodatnih tehnika trebate znati kako nametnuti očice s lijeve strane.

Materijal za izradu

Potrebno vam je 800 grama vune, igle koje po broju odgovaraju kupljenoj vuni, škarice, kukica, igla sa širokom ušicom i jedan gumb. Koristila sam 400 grama vune u jednoj boji koja je bila bazna, a ostalo sam uzela razne boje koje sam kombinirala.

Video: Pleteni dugi prsluk

Nakon što pregledate pisane upute o izradu prsluka bilo bi dobro da pogledate video u prilogu. Izrada dugog prsluka tada će biti puno lakša i jednostavnija. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

Exit mobile version