candy cane

Candy Cane Božićne Dekoracije

Candy Cane božićne dekoracije neizostavni su dio božićnog ukrašavanja. Nastale su u Njemačkoj kada je lokalni proizvođač obične lizalice savio u obliku pastirskih štapova. Od tada su ostale neodoljiva poveznica na Božić i jednako im se vesele odrasli i djeca.

Ove godine ukrasite dom vunenim lizalicama. Zabaviti se može cijela obitelj. Sigurno imate ostataka bijele i crvene vune. Naveče svi za stol i uz topao čaj krenite u izradu. U izradi mogu pomoći i najmlađi ukućani što posebno veseli. Dozvolite ima da omataju na način koji žele. Ukrasi ne trebaju biti savršeni, trebate se zabaviti. Ukras bez greške možete kupiti. Glavno da se ne raspadne.

Metarijal

Za izradu vam je potreban: karton, škarice, olovka, ljepilo, bijela i crvena vuna.

Candy Cane: Izrada

Prvo si nacrtajte Candy Cane karton te izrežite. Po njemu napravite kartončića koliko ukrasa želite. Možete se igrati s oblicima pa izrađivati raznih veličina.

Oblikovani karton premažite ljepilom s obje strane.

candy 1

Uzmite crvenu i bijelu nit.

Ljepilo s kojim ste prešli preko kartona će s vremenom pričvrstiti niti za karton. Dovoljno vam je neko slabo ljepilo.  Crvenu nit stavite prema gore, a bijelu prema dolje da vam se ne petljaju. Crvenu nit motajte oko kartona s tim da obuhvatite i bijelu nit. Znači bijela nit vam ostaje priljubljena uz karton. Kada omotate dovoljnu širinu koju ste željeli prelazite na bijelu nit.

Bijelu klupko stavite na vrh, a crveno ispod. Motate istu debljinu kao s crvenim. Postupak ponavljaate naizmjence dok ne dođete do kraja ukrasa.

Tada odrežite nit i lagano provucite kroz jednu od gornjih niti.

Prvi ukras je završen. Napravite ih mnogo i ukrasite dom.

Želite li se počastiti i zasladiti moislim da vas Fantasia ponuda lizalica neće razočarati.

Osmišljen je i najslađi smještaj do sada Candy Cane House u Londonu .

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.