Cloopko - naslovnica

Cloopko

Blog Cloopko je inspirirajući blog o pletenju pisan na vrlo kreativan način s predivnim slikama. Pročitajte što kaže o sebi i svojem radu moja draga kolegica i autorica bloga Clooko Valentina Vujačić.

Cloopko - naslovnica

Blog Cloopko je putopis sa mog putovanja kroz svet pletenja, za koji pletem meni zanimljive predmete namenjene članovima porodice, prijateljima i ulepšavanju enterijera. Osnovna ideja je da na blogu objavljujem uputstva za predmete koje ispletem, jer sam oduvek verovala da se znanje uvećava kada se deli. Na ovaj način pravim sadržaj i gradim brend, a uskoro će doći na red i prodaja, za koju sam tek nedavno počela da istražujem plasman preko kanala kao što su Beogradski Market i Festival Katapult.

Cloopko Valentina foto
by Milica Ristić

 

Svi predmeti predstavljeni na blogu mogu se podeliti u nekoliko grupa. Tu su predmeti za dekoraciju kao što su jastučnice, bundevice, krpe i podmetači za kuhinju. Svojim ćerkama isplela sam tašnice sovice i nekoliko različitih vrsta rukavica bez prstiju. Ćerke Milena i Jana (13 i 10 godina) moj su neiscrpan izvor inspiracije i njih uvek pitam za mišljenje i sugestije u vezi razrade nekih modela. Posebno mesto zauzimaju džemperići za kuce porodičnih prijatelja, koji su izazvali veliko interesovanje. Prošlog leta isplela sam tašnu od recikliranih pamučnih traka – što je bio poseban izazov jer su pamučne trake malo lakše za rad tehnikom heklanja, ali zadovoljna sam rezultatom.

Planovi

Uvek sam u planovima kako unaprediti postojeće i šta dalje, u životu, na poslu pa tako i u vezi bloga Cloopko. Od trenutka kada je blog započeo svoj život pre nešto više od dve godine, trebalo je da blog bude dvojezičan, da uputstva budu dostupna i na engleskom jeziku, kao i da paralelno funkcioniše Youtube kanal sa snimljenim uputstvima za pletenje. Nadam se da ću uskoro pokrenuti (najzad) Youtube kanal koji nosi dodatne izazove u vezi istraživanja u oblasti snimanja, montaže i postavke video materijala, čemu se radujem. Takođe u cilju pokretanja prodaje, planiram da uskoro predstavim svoje predmete na Etsy platformi.

Valentina Vujačić
(ako bi sebe trebalo da predstavim u tri reči:
-majka (dve devojčice od 13 i 10 godina),
-prodavac (oglasnog prostora u medijima već 9 godina, od čega poslednje četiri u Halo oglasima, koji je već 24 godine sinonim za oglasnik u Srbiji) i
-autorka (bloga o pletenju Cloopko).

Linkovi
http://www.cloopko.com/
https://www.facebook.com/cloopko/
https://www.instagram.com/cloopko/