bicikl - naslovnica

Heklani i pleteni ukrasi za bicikl

U nekim krajevima bicikl je neizostavni dio svakodnevice. Voze ga i mali i stari, spretniji i malo nespretniji, sportaši i rekreativci. Biciklom se ujutro ide na posao, školu, posjet prijatelju. Dodatkom korpe ispred, odlazak u kupovinu nije nikakav problem. Vožnja biciklom ne samo da je praktična nego je izuzetno ekološki korisna, a ujedno štedi novac te čuva zdravlje.

Mnogo puta na kraćim relacijama ispada da je i najbrže prijevozno sredstvo. Sve češće se može vidjeti kako su gradovi pokriveni rutom biciklističkih staza baš kao i ruralna područja. Razvojem turizma sve češće možete naići na ponudu tzv. Bike tour.

Osim ovih praktičnih činjenica treba naglasiti da je bicikli retro prijevozno sredstvo koje je veoma romantično. S njim možete ići na kratke izlete i romantične vožnje krajolikom.

Ako ste strastveni pletač, a bicikl vam je omiljeno transportno srestvo sigurno ste već napravili mnoštvo pomagala. Evo neke ideje:

Navlaka za sic

Ne samo da krasi vaš bicikli, čuva sic od oštećenja, ujedno je i idealan grijač hladnih zimskih dana. Svi znaju kako je teško sjesti na bicikl nakon što je nekoliko sati bio na niskoj temperaturi. Sic naprosto upija hladnoću. Zato navlaka rješava sve vaše probleme. Pratite nas korak po korak i napravite svoju.

Ukrasi za košaru za bicikl

Ako imate pletenu košaru, ne stavljajte na nju ništa, divna je sama po sebi. Ako ne volite vašu metalnu, koja je izgubila sjaj i već se oštetila, samo hrabro. Ukrasite ju cvjetićima, srcima, kvadratićima.  Možete ju posve pokriti tako što ćete spojiti razne probne uzorke koje ste godinama skupljali i bilo vam je žao baciti ih. Sada je pravo vrijeme da ih iskoristite.

Futrola za bocu

Bez bočice sa vodom ne idemo nikuda, a kamoli u vožnju biciklom. Da bi vam bočica bila uvijek pri ruci napravite joj futrolu sa ručkicom, uvijek ćete ju rado nositi sa sobom.

Ruksaci, torbe, dekice

Hrpu stvarčica koje uvijek nosite sa sobom možete staviti u ruksak koji ste sami napravili. Imate li korpu na biciklu tada će i svaka druga torba dobro doći. Instagram i ostale društvene mreže pune su divnih radova. Neke od ideja možete pogledati na našem portalu u rubrici izrada predmeta.