BABY podbradak

Baby podbradak neizostavni  je dio opreme svake bebe. U svakom kompletu za novorođenčad dobiti ćete jedan. vrlo brzo sakupi se cijela kolekcija. U raznim krajevima različito se zove. Ima toliko naziva da ćesto dolazi do nesporazuma. Neki od nazivi su: barbajol, partikla, slinček… Niti  jedna mama ne može zamisliti koliko robice bi dnevno trebala promijeniti kada djeca ne bi koristila ovu divnu zaštitu. Mogu se izrađivati svih oblika i boja. Ima ih šarenih, jednobojnih, s životinjskim motivima, velikih, malih, raznih oblika i vratnih izreza. Neki su na vezanje, neki s kopčom, a neki se navuku kao majica. Nisu samo korisni dodatak nego su i ukras svakoga djeteta. Danas ih ima za kupiti i plastificiranih, ali oni nisu niti približno ugodni za nošenje kao pamučni. Očekujete li i vi prinovu u obitelji bilo bi divno napraviti jedan. Najbolje da izaberete pamučni konac, otporan na temperature kako bi se mogao bolje održavati. Prilikom heklanja prisjetiti ćete se koliko su bebe male.

Materijal

Za izradu pripremite: 30 grama pamučnog konca, kukicu i škarice. Broj kukice uzmite ovisno o debljini konca s kojim heklate.

Video: baby podbradak

Pogledajte video kako bi što jednostavnije napravili slinček. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Materija potreban za rad:
- Pamučni konac u dvije boje po 25 grama svaki
- Kukica 2,5
- Škarice
- Igla sa širokom ušicom

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite početnu omču i lančić od 30 očica.
Podignite tri očice u lančić i u tu istu očicu napravite visoki štapić. Do kraja reda jedna očica jedan visoki štapić. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića.
Sada u redu imate 32 visoka štapića.

Klikni za veću sliku

3. Korak

15 redi radite tako da na početku reda podignete tri lančića, a u svaku očicu radite po jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Ovaj red morate malo zaobliti kao što ste i prvi.
Podignite dva lančića i u svaku očicu po jedan visoki štapić.
Omotajte nit oko kukice i kukicu provucite kroz predzadnju očicu, zahvatite nit i provucite. Zahvatite nit i provucite kroz prve dvije očice na kukici. Omotajte nit oko kukice i kukicu provucite kroz zadnju očicu, zahvatite nit i provucite. Zahvatite nit i provucite kroz prve dvije očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz preostale očice na kukici.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Okrenite rad, napravite tri očice u lančić, i dva visoka štapića. Ponovite još dva puta.
Imate tri reda od tri visoka štapića.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Dva vrha koji idu oko vrata radite na sljedeći način: u vanjski kut napravite lančić, tri visoka štapića, lančić. Po dva visoka štapića u sljedeća tri reda, a vrh oblikujte: lanćić, tri visoka štapića, lančić, tri visoka štapića i lančić.
S bočne strane dva reda po dva visoka štapića, a u zadnji red kod unutrašnjeg kuta po jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Za oba vrha pričvrstite nit, napravite lančić od pedeset očica, a u povratnom redu poluštapiće.

Klikni za veću sliku

8. Korak

Dva vrha koji idu oko vrata radite na sljedeći način: u vanjski kut mapravite lančić, tri visoka štapića, lančić. Po dva visoka štapića u sljedeća tri reda, a vrh obilujte: lanćić, tri vioska štapića, lančić, tri visoka štapića i lančić.
S bočne dtrane dva reda po dva visoka štapića, a u zadnji red kod unutrašnjeg kuta po jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

9. Korak

Za oba vrha pričvrstite nit, napravite lančić od peteset očica, a u povratnom redu poluštapiće.

Klikni za veću sliku