bikini donji dio - Naslovnica

Bikini – donji dio

Ako ste isheklali bikini top sada vam još nedostaje Bikini -donji dio. Mladim djevojkama bikini je ponekad i jedini modni dodatak bilo na moru ili pak na raznim mondenim kupalištima. Pomno se biraju boje, ali i modeli koji najbolje pristaju. Trebaju istaknuti ono najljepše i pokriti nedostatke. Što originalniji to bolji. Heklate li kupaćoi kostim sami imate prednost jer veličinu košarice i donjeg dijela lako možete prilagoditi svojim potrebama. Naramenice neka budu na vezivanje. O bojama da ne govorimo. Za izradu topa nije potrebno puno materijala, ali prilikom odabira kupite konac s elastinom koji se brzo suši kako ne bi ostao dugo na tijelu mokar. Možete raditi jednobojne, ali i u kombinaciji s više boja. Ovo je jednostavan model pogodan za početnike. Želite li se upustiti u izradu malo složenijih kombinacija inspiraciju potražite na profilu Heklani svet.

Materijal

Za rad vam je potrebno 50 grama plavog konca i 20 grama bijeloga konca. Ako ste u mogućnosti kupite konac sa elastinom. Kukica neka bude za pola broja manja od preporučene na etiketi. Da rad bude čvršći bez rupica. Od dodataka trebate škarice i iglu sa tupim vrhom.

Video: Heklani bikini – donji dio

Heklanje topića biti će jednostavnije uz video u prilogu.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite lančić od dvanaest očica. Za izradu većeg bikinija potrebno je početi sa 15 očica.
Podignite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz samo jednu nit očice. Okrenite rad i podignite tri očice u lančić. Sada kukicu provlačite kroz cijelu očicu i u svaku očicu radite jedan visoki štapić. Na isti način ponovite još jedan red.

Klikni za veću sliku

2. Korak

U četvrtom redu početi ćete dodavati očice i to tako što ćete u prvu i zadnju očicu u redu napraviti dodatni visoki štapić. Podignite tri očice u lančić i u tu istu očicu napravite jedan visoki štapić. U svaku iduću očicu napravite po jedan visoki štapić. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića. Postupak ponovite dvadeset redi. Završite.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Uzmite nit druge boje i napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz prvu očicu u redu, zahvatite početnu omču i provucite. Sada ste promijenili boju.
Podignite tri očice u lančić i u tu istu očicu napravite jedan visoki štapić. U svaku iduću očicu napravite po jedan visoki štapić. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića. Postupak ponovite tri reda. Završite.
Napravili ste prednju stranu bikinija.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Okrenite rad. Sada ćete izrađivati stražnju stranu bikinija sa iste strane s koje ste počeli i prednju stranu.
Uzmite plavu nit i napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz slobodnu nit očice u redu, zahvatite početnu omču i provucite. Sada ste promjenili boju.
Podignite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz samo jednu nit očice.

Klikni za veću sliku

5. Korak

U četvrtom redu početi ćete dodavati očice i to tako što ćete u prvu i zadnju očicu u redu napraviti dodatni visoki štapić. Podignite tri očice u lančić i u tu istu očicu napravite jedan visoki štapić. U svaku iduću očicu napravite po jedan visoki štapić. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića. Postupak ponovite dvadeset dva reda. Završite.
Uzmite nit druge boje i napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz prvu očicu u redu, zahvatite početnu omču i provucite. Sada ste promjenili boju.
Podignite tri očice u lančić i u tu istu očicu napravite jedan visoki štapić. U svaku iduću očicu napravite po jedan visoki štapić. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića. Postupak ponovite tri reda.
Napravili ste i stražnju stranu bikinija.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Preklopite rad i spojite rubove tako što ćete napraviti trideset očica u lančić i poluštapićem spojiti sa suprotnom stranom.

Klikni za veću sliku

7. Korak

U povratnom redu napravite poluštapić u svaku očicu i završite.
Spojite nit na suprotnu stranu i ponovite Korak 6 i Korak 7.
Bikini je gotov.

Klikni za veću sliku