bikini top

Bikini top

Heklani bikini top pravi je ljetni trend. Mladim djevojkama topić je ponekad i jedini modni dodatak bilo na moru ili pak na raznim mondenim kupalištima. Pomno se biraju boje, ali i modeli koji najbolje pristaju. Trebaju istaknuti ono najljepše i pokriti nedostatke. Što originalniji to bolji. Heklate li ga sami imate prednost jer veličinu košarice lako možete prilagoditi. Naramenice neka budu na vezivanje. O bojama da ne govorimo. Za izradu topa nije potrebno puno materijala, ali prilikom odabira kupite konac s elastinom koji se brzo suši kako ne bi ostao dugo na tijelu mokar. Možete raditi jednobojne, ali i u kombinaciji s više boja. Ovo je jednostavan model pogodan za početnike. Želite li se upustiti u izradu malo složenijih kombinacija inspiraciju potražite na profilu Heklani svet.

Materijal

Za rad vam je potrebno 50 grama plavog konca i 20 grama bijeloga konca. Ako ste u mogućnosti kupite konac sa elastinom. Kukica neka bude za pola broja manja od preporučene na etiketi. Da rad bude čvršći bez rupica. Od dodataka trebate škarice i iglu sa tupim vrhom.

Video: Heklani bikini top

Heklanje topića biti će jednostavnije uz video u prilogu.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Počinjemo sa izradom košarica. Kreće se od prve košarice.
Napravite lančić od petnaest očica. Radite li veće košarice napravite dvadeset očica.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite tri očice u lančić i u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite samo kroz jednu nit očice početnog lančića.
U zadnju očicu napravite dva visoka štapića i dva lančića.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada okrećete rad i sa suprotne strane početnog lančića izrađujete visoke štapiće na sljedeći način: kukicu provlačite samo kroz jednu nit početnog lančića i u prvu očicu radite dva visoka štapića, a u ostale očice po jedan visoki štapić. Ponavljate do kraja reda.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Okrenite rad. U povratnom redu radite tri lančića, a zatim u svaku očicu po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz cijelu očicu prethodnog reda.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Kada dođete do dijela gdje se nalaze dva lančića prethodnog reda, kroz taj luk provlačite kukicu i radite dva visoka štapića, dva lančića i dva visoka štapića. Dalje u svaku očicu radite jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Okrenite rad. I ponovite još pet puta Korak 4 i Korak 5. Tj. U povratnom redu radite tri lančića, a zatim u svaku očicu po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz cijelu očicu prethodnog reda.
Kada dođete do dijela gdje se nalaze dva lančića prethodnog reda, kroz taj luk provlačite kukicu i radite dva visoka štapića, dva lančića i dva visoka štapića. Dalje u svaku očicu radite jedan visoki štapić. Završite.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Uzmite drugu boju. Napravite početnu omču i provucite kukicu kroz prvu očicu. Zahvatite početnu omču i provucite.
Napravite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu po jedan visoki štapić do luka od dvije očice.

Klikni za veću sliku

8. Korak

U luk od dva lančića radite tri visoka štapića, a zatim šezdeset lančića. U povratku u svaki lančić napravite jedan poluštapić kako bi traka bila što čvršća. Ponovno u luk napravite još dva visoka štapića i nastavite u svaku očicu raditi po jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

9. Korak

Sada trebate obrubiti donju stranu košarice.
Napravit ćete tri lančića, a zatim u svaki luk po dva visoka štapića. U sredini napravite jedan visoki štapić u srednju očicu. (sam početak rada).

Klikni za veću sliku

10. Korak

Potrebno je još napraviti na dnu donji red kroz koji će se provući traka koja spaja košarice.
Napravite dva lančića, a zatim još tri lančića. Preskočite dvije očice i u treću očicu radite poluvisoki štapić. Do kraja reda radite tri lančića, u treću očicu poluvisoki štapić.
Završite.
Prva košarica je gotova i na isti način napravite drugu košaricu.

Klikni za veću sliku

11. Korak

Sada još trebate napraviti traku koju ćete provući kroz košarice.
Napravite lančić od tristo očica. U povratnom redu u svaku očicu napravite poluštapić. Završite.
Sve niti koje vam vire ušijte. Traku provucite kroz košarice i bikini top je gotov.

Klikni za veću sliku