bikini naslovnica

Bikini

Heklani bikini pravi su ljetni rad. Mladim djevojkama kupaći kostim je ponekad i jedini modni dodatak bilo na moru ili pak na raznim mondenim kupalištima. Pomno se biraju boje, ali i modeli koji najbolje pristaju. trebaju istaknuti ono najljepše i pokriti nedostatke. Što originalniji to bolji. Heklate li ga sami imate prednost jer veličinu i kroj lako možete prilagoditi. O bojama da ne govorimo. Za izradu bikinija nije potrebno puno materijala, ali prilikom odabira kupite konac s elastinom koji se brzo suši kako ne bi ostao dugo na tijelu mokar. Možete raditi jednobojne, ali i u kombinaciji s više boja. Ovo je jednostavan model pogodan za početnike. Želite li se upustiti u izradu malo složenijih kombinacija inspiraciju potražite na profilu Heklani svet.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za rad vam je potrebno 50 grama roza konca i 50 grama plavoga konca. Ako ste u mogućnosti kupite konac sa elastinom. Kukica neka bude za pola broja manja od preporučene na etiketi. Da rad bude čvršći bez rupica. Od dodataka trebate škarice i iglu sa tupim vrhom.

Video: Heklani bikini

Heklanje kupaćeg kostima biti će jednostavnije uz video u prilogu.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Prvo ćemo izrađivati bikini top.
Počinjemo sa izradom košarica. Rade se dvije identične košarice.
Napravite lančić od petnaest očica. Radite li veće košarice napravite dvadeset očica. Napravite tri očice u lančić i u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite samo kroz jednu nit očice početnog lančića. U zadnju očicu napravite dva visoka štapića i dva lančića.
Sada okrećete rad i sa suprotne strane početnog lančića izrađujete visoke štapiće na sljedeći način: kukicu provlačite samo kroz jednu nit početnog lančića i u prvu očicu radite dva visoka štapića, a u ostale očice po jedan visoki štapić. Ponavljate do kraja reda.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Okrenite rad. U povratnom redu radite tri lančića, a zatim u svaku očicu po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz cijelu očicu prethodnog reda. U luk od dva lančića radite dva visoka štapića, dva lančića, dva visoka štapića. Nastavite u svaku očicu raditi po jedan visoki štapić.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Korak 2 ponovite 5 puta.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Košarica je gotova i sada radite trakice.
Uzmite drugu boju. Napravite početnu omču i provucite kukicu kroz luk od dva lančića na vrhu košarice. Zahvatite početnu omču i provucite. Napravite osamdeset lančića. U povratnom redu radite u svaku očicu jedan poluštapić. Završite.
Još morate napraviti istim postupkom trakicu na jednoj košarici s lijeve, a na drugoj s desne strane.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Kada su košarice gotove stavite ih jednu na drugu tako da slobodni kraj leži na slobodnom kraju. Napravite početnu omču .Kroz zadnje očice obje košarice provucite kukicu, zahvatite početnu omču i provucite kroz obje košarice. Zahvatite nit i provucite. Sada ste spojili košarice.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Bikini top je gotov i možete krenuti na izradu donjeg dijela.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Napravite lančić od deset očica. Za izradu većeg bikinija potrebno je početi sa 15 očica.
Podignite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić. Kukicu provlačite kroz samo jednu nit očice.
Okrenite rad i podignite tri očice u lančić. Sada kukicu provlačite kroz cijelu očicu i u svaku očicu radite jedan visoki štapić. Na isti način ponovite još tri reda.

Klikni za veću sliku

8. Korak

Idućih petnaest redi nakon što podignete prve tri očice na početku reda u tu istu očicu napravite jedan visoki štapić Dalje do kraja reda radite po jedan visoki štapić u svaku očicu.
Dobit ćete trokutast oblik koji se ne širi pre naglo s obzirom da dodavanje radite samo na prvoj očici.
Završite.

Klikni za veću sliku

9. Korak

Okrenite rad. Sada ćete izrađivati stražnju stranu bikinija s iste strane s koje ste počeli i prednju stranu.
Uzmite plavu nit i napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz prvu očicu u redu, zahvatite početnu omču i provucite. Sada ste promjenili boju.
Podignite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu napravite po jedan visoki štapić.
Okrenite rad i sljedećih osamnaest redi radite tako što ćete u prvu i zadnju očicu u redu napraviti po dva visoka štapića. U ostale očice radite jedan visoki štapić.
Stražnja strana će vam se širiti puno više od prednje strane.

Klikni za veću sliku

10. Korak

Preklopite rad u dijelu gdje ste promjenili boju i na svakom kraju napravite lančić od pedeset očica. U povratnom redu u svaku očicu radite poluštapić. Tako ste napravili trakice kojima ćete privezati bikini.

Klikni za veću sliku

11. Korak

I donji dio bikinija je tada gotov.

Klikni za veću sliku