blazinice

Blazinice

Blazinice su jedan od onih jednokratnih proizvoda koje počnemo nesvjesno koristiti, a nakon nekog vremena ne možemo bez njih. Baš kao i papirnati ubrusi. Koristimo ih za skidanje šminke, čišćenje lica… S obzirom da su one jednokratni proizvod zahtijevaju redovnu kupnju i obnavljanje. Pravi marketinški trik koji nas je naveo da imamo proizvod bez kojega mislimo da ne možemo. Ne samo da nisu financijski prihvatljive nisu niti ekološki najbolje rješenje. Upravo zato bi bilo dobro da ih napravite sami. Biti će perive i moći ćete ih konstantno koristiti. Ako za skidanje šminke i čišćenje lica kože koristite prirodne preparate imate pravi mali eko kutak. Napravite ih više, nakon korištenja odložite u pamučnu vrećicu, a zatim operite. Imate li kolegicu koja je ekološki osviještena, koristi platnene vrećice i ekološki prihvatljive proizvode ovo je savršen dar za nju. Malim postupcima možete učiniti puno za sebe i ljude oko sebe.

Materijal

Za izradu trebate pamučni konac i kukicu. Škarice te iglu sa širokom ušicom. Najbolje da je konac svjetlije boje kako bi se mogao prati na visokim temperaturama.

Video: Blazinice

Za lakšu izradu uz pisane upute pomognite si videom u prilogu. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču i lančić od šest očica. Prvu i zadnju očicu lančića spojite u krug poluštapićem.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Podignite tri očice u lančić, a zatim u središte kruga napravite jedanaest visokih štapića na sljedeći način: omotajte nit oko kukice, kukicu provucite kroz središte kruga, zahvatite nit i provucite. Imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz prve dvije očice, zatim zahvatite nit i provucite kroz iduće dvije očice na kukici.
U prvom krugu imate 12 visokih štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

U sljedećem krugu podignite tri očice u lančić, a zatim u svaku očicu napravite po dva visoka štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.
U ovom krugu imate 24 visoka štapića.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sada ćete na početku kruga opet podići tri lančića. Nastavljate raditi visoke štapiće u svaku očicu s tim da ćete u svaku drugu očicu radite po dva visoka štapića. Na taj način ćete u krugu dobiti 36 visokih štapića.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Podignite tri očice u lančić i radite slično kao u predhodnom krugu s tim da u svaku treću očicu napravite po dva visoka štapića. Sada imate 48 visokih štapića u krugu.
Završite rad.

Klikni za veću sliku