bookmark srca - naslovnica

Bookmark srca

Ručno rađeni bookmark srca je veoma lijep mali dar nama dragoj osobi. Može se izrađivati s različitim motivima ovisno o osobi kojoj ga poklanjate. Radite li ga sa srcima u nizu može biti lijep poklon za Valentinovo ili rođendan nama drage osobe.

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal ili naučite heklani neki drugi predmet uz naše upute.

1. Korak

Napravite početnu omču, te lančić od 84 očice. Ovisno o debljini niti možete raditi s većim ili manjim brojem očica, ali broj očica mora biti djeljiv s 12 s obzirom na to da vam za svako srce treba dvanaest očica.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite dvostruki visoki štapić ubadajući kukicu u šestu očicu lančića na sljedeći način. Omotajte nit dva puta oko kukice, a kukicu provucite kroz šestu očicu lančića. Zahvatite nit i provucite ju kroz očicu. Imate četiri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz prve dvije očice. Sada imate tri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Imate dvije očice na kukici.Zahvatite nit i provucite kroz preostale dvije očice.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite još četiri dvostruka visoka štapića u istu očicu kao iz koraka 2 na sljedeći način. Omotajte nit dva puta oko kukice, a kukicu provucite kroz šestu očicu lančića. Zahvatite nit i provucite ju kroz očicu. Imate četiri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz prve dvije očice. Sada imate tri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Imate dvije očice na kukici.Zahvatite nit i provucite kroz preostale dvije očice. Ponovite postupak još tri puta.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sada napravite jedan trostruki visoki štapić na sljedeći način. Omotajte nit tri puta oko kukice, kukicu provucite kroz istu očicu kao u prethodnom koraku, zahvatite nit i provucite. Imate pet očica na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Ostaju vam četiri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Imate tri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Imate dvije očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz preostale dvije očice.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Napravite pet dvostrukih visokih štapića još uvijek u istu očicu kao u koraku 3. Zatim provucite kukicu kroz šestu očicu lančića, zahvatite nit i provucite kroz tu očicu i očicu na kukici (tj. spojite poluštapićem). Prvo srce je gotovo.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Sada radite drugo srce u nizu ponavljajući postupak od koraka 2 do koraka 5. Radite onoliko srca koliko vam je lančić dugačak.

Klikni za veću sliku