futrola za bocu

Heklana futrola za bocu

Heklana futrola za bocu praktični je modni dodatak. Lako se izrađuje, a s obzirom na elastičnost rada može se koristiti za boce raznih dimenzija. Ručkica im daje dodatnu praktičnost tako da ih možete jednostavno nositi oko ruke ili na ručki od bicikla prilikom vožnje. Njihova primjena nije samo estetska. Izrađujete li ju od vune tada imate pravu termos bocu. Ako niste znali vuna ljeti hladi, a zimi grije. U svakom slučaju uspjet ćete zadržati željenu temperaturu vašeg omiljenog napitka. Ako ste pobornik ekološkog i održivog načina življenja tada sigurno koristite staklene boce. Tada ste u duplom dobitku jer će heklana futrola štititi bocu da se ne razbije. Ako slučajno i dođe do nezgode, staklo se neće rasipati nego ostati  unutar futrole. Mogu se izrađivati u raznim bojama i raznim uzorcima. Nije potrebno puno vune za njihovu izradu tako da možete iskoristiti i ostatke od prijašnjih radova.

Materijal

Za izradu heklane futrole za bocu potrebno vam je oko 30 grama pamučnog konca ili vune, kukica broj 4 i igla sa širokom ušicom. Kukicu i vrstu materijala prilagodite svojim mogućnostima, tj radite s onim što imate u kući.

Video

Heklana futrola za bocu uz pomoć videa iz priloga izgledat će vrhunski.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Prvo ćete napraviti početni krug. Napravite početnu omču, te lančić od 4 očice. Poluštapićem spojite u krug. Sada ćete izrađivati krug koji će biti dno boce.
U prvom krugu podignite dva lančića, a zatim napravite pet poluvisokih štapića u središte prstena. Poluvisoki štapić radite tako da omotate nit oko kukice, kukicu provučete kroz središte prstena, zahvatite nit i provučete. Imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz sve tri očice odjednom.Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U tom krugu imate šest očica.

U drugom krugu podignite dva lančića i u prvu očicu napravite jedan poluvisoki štapić. Dalje u svaku očicu radite dva poluvisoka štapića. Poluvisoki štapić radite tako da omotate nit oko kukice, kukicu provučete kroz očicu, zahvatite nit i provučete. Imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz sve tri očice odjednom. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U tom krugu imate dvanaest očica.

U trećem krugu podignite dva lančića, a onda u iduću radite dva poluvisoka štapića. U sljedeću jedan poluvisoki štapić, a u iduću dva poluvisoka štapića. Do kraja kruga ponavljajte radeći u svaku drugu očicu dva poluvisoka štapića. Zahvatite nit i provucite kroz sve tri očice odjednom. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U tom krugu imate osamnaest očica.

U četvrtom krugu podignite dva lančića, a zatim u sljedeću očicu jedan poluvisokii štapić, onda dva poluvisoka štapića. U sljedeće dvije očice po jedan poluvisoki štapić, a u iduću dva poluvisoka štapića. Do kraja kruga ponavljajte radeći u svaku treću očicu dva poluvisoka štapića. Imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz sve tri očice odjednom. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U tom krugu imate dvadeset i četiri očice.

Klikni za veću sliku

2. Korak

U petom krugu trebate dobiti 32 očice. To ćete dobiti na sljedeći način: podignite dva lančića i u prvu očicu napravite jedan poluvisoki štapić. U iduću očicu radite dva poluvisoka štapića, u sljedeće dvije po jedan poluvisoki štapić. Zatim dva poluvisoka štapića u istu očicu. Zatim u sljedeće tri očice po jedan poluvisoki štapić, pa u četvrtu dva poluvisoka štapića. Opet napravite dva poluvisoka štapića u jednu očicu. u sljedeće dvije po jedan poluvisoki štapić. Zatim dva poluvisoka štapića u istu očicu. Zatim do kraja rada u sljedeće tri očice po jedan poluvisoki štapić, pa u četvrtu dva poluvisoka štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Podignite četiri očice u lančić, zatim preskočite tri očice i u četvrtu napravite niski štapić. Do kraja rada ponavljajte postupak: napravite tri lančića, preskočite tri očice i u četvrtu napravite niski štapić.U zadnjem koraku umjesto niskog štapića u drugu očicu početnog lančića spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Do visine boce koju želite ponavljajte sljedeći postupak:

Podignite dvije očice u lančić i u prvi luk napravite poluvisoki štapić, dva lančića i u taj isti luk dva poluvisoka štapića. Do kraja kruga ponavljajte u svaki luk dva poluvisoka štapića, dva lančića, dva poluvisoka štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Kada dođete do zadnjeg reda, nakon što ste spojili krug napravite 50 očica u lančić.

Klikni za veću sliku

6. Korak

U povratni red u svaku očicu napravite poluštapić. Poluštapić radite tako da provučete kukicu kroz očicu, zahvatite nit i provučete kroz obje očice odjednom.

Kada dođete na zadnju očicu koja se spaja sa radom kukicu provucite kroz prvu očicu lančića te poluštapićem spojite u ručkicu. Završite.

Klikni za veću sliku