grijac za ruke

Grijač za ruke

Grijač za ruke se pokazao kao jedan od najpraktičnijih brzih radova koje sam u zadnje vrijeme izrađivala. Sve češće heklam debelom vunom. Koliko god me heklanje asocira na tanke niti i ljeto, heklanje s debelom vunom  kapa, šalova i rukavica poseban je doživljaj. Posebno me oduševio ovaj rad zato što je jednostavan, pogodan za početnike. Možete ga izraditi i za poklon. Dolaskom hladnih dana treba ugrijati ruke. Ne volite li nositi rukavice jer su nepraktične, smetaju vam za aktivnosti koje obavljate ovaj grijač će vam sigurno dobro doći. Jednostavna je zamjena za džepove ili rukavice. Potrebno je jedno podne i da cijeli rad bude gotov. Najljepši su ako ih izrađujete s debelom vunom. Tada je i izrada najbrža, a ujedno su i najtopliji. Ja sam vunu kupila u TEDi prodavaonicama koje inače imaju zanimljive dodatke za hobby radove. Svi koji imaju kućne ljubimce brzo će uvidjeti prednost ovakvih grijača.

Materijal za izradu

Za izradu grijača trebate 50 grama vune, odgovarajuću kukicu, škarice te iglu sa širokom ušicom. Od predznanja trebate znati izradu lančića, poluštapića i poluvisokih štapića.

Video: Grijač za ruke

Tijekom izrade griječa pomozite si videom iz priloga. izrada će biti lakša i jednostavnija. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Uradite početnu omču i 25 očica u lančić. Podignite još dva lančića, a zatim u svaku očicu uradite po jedan poluvisoki štapić.
Poluvisoki štapić radite tako da omotate nit oko kukice, provučete kukicu kroz očicu, zahvatite nit i provučete kroz istu tu očicu. Sada imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provučete kroz sve tri očice na kukici.
Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Na početku svakog reda podignite dvije očice u lančić, a dalje radite poluvisoke štapiće u svaku očicu. Postupak ponovite 17 redi. Po želji možete i više.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Rad preklopite i prvi i zadnji red međusobno spojite kukicom, niskim štapićima. (Provucite kukicu kroz prvi i zadnji red, zahvatite nit i provucite, zatim zahvatite nit i provucite kroz obje očice na kukici). Dobili ste rad valjkastog oblika.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sada trebate izraditi lančić koji će vam ići oko vrata.
Izradite 100 očica u lančić i spojite poluštapićem na suprotni kraj.

Klikni za veću sliku

5. Korak

U povratnom redu u svaku očicu napravite poluštapić. ( Provucite kukicu kroz očicu, zahvatite nit i provucite kroz očicu na kukici). Imat ćete debeli i čvrst lančić koji se neće rastezati. Na zadnjoj očici završite, odrežite nit i sakrijte.

Klikni za veću sliku