Heklana bandana za psa

Heklana bandana za psa

Heklana bandana za psa je rad koji ćete napraviti kroz 10 minuta. Izrada je vrlo jednostavna, ne trebate poznavanje posebnih tehnika heklanjaPletenje i heklanje za kućne ljubimce posebno je popularno. Postoje na tržištu brendovi koji su se specijalizirali upravo za kolekcije namjenjene kućnim ljubimcima. Tako da danas Zara  i H&M imaju svoje kolekcije za četveronožne influencere. Vrijeme je da i vi napravite svoju kolekciju. Možete izrađivati odjelca za pse, marame, ogrlice, razne dekice ili podloške. Iako nisam pobornik oblačenja kućnih ljubimaca, primjetila sam da izuzetno uživaju u pletenim proizvodima. Mekani su, ne sputavaju ih, a zimi ih ipak griju. Odlučite li se za izradu bandane za psa, možete ju napraviti od materijala koji je ostao od vaše kape ili šala. Biti ćete u kompletu za šetnju po špici.

Materijal za izradu

Za heklanje bandane treba vam 40 grama vune u jednoj ili dvije boje i odgovarajuća kukica. Od dodatnog pribora priredite iglu sa širokom ušicom i škarice. Tehnike kukičanja koje morate poznavati su izrada lančića, poluštapića, niskog, visokog i poluvisokog štapića.

Video: Heklana bandana za psa

Video iz priloga pomoći će vam da u deset minuta ovladate izradom bandane. Veličinu rada svakako prilagodite svojem ljubimcu. Za ostale radove pratite nas na Youtube kanalu.

1. Korak

Napravite početnu omču i dva lančića. U prvu očicu napravite poluvisoki štapić.
Sada do kraja rada svaki red izrađujete dodavajući očice na početku i na kraju reda.
Podignite dva lančića i u prvu očicu napravite poluvisoki štapić. Do zadnje očice u svaku očicu radite jedan poluvisoki štapić. U zadnju očicu u redu napravite dva poluvisoka štapića. Okrenite rad.
Ponavljajte dok vam trokutasti dio rada ne bude odgovarajuće dužine.
Završite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Sada izradite vrpcu s kojom ćete maramu moće staviti psiću oko vrata.
Napravite početnu omči i trideset lančića.
Poluštapićem spojite za gornji vrh trokuta koji ste napravili.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite po jedan poluštapić u svaku očicu gornjega reda.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite još trideset lančića. Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

5. Korak

U zadnjem povratnom redu napravite dva poluštapića, dva niska štapića, dva poluvisoka štapića. Visoke štapiće izrađujte do zadnjih šest očica.
Zadnjih šest očica završite sa dva poluvisoka štapića, dva niska štapića, dva poluštapića.
Završite i niti koje vire upletite u rad.

Klikni za veću sliku