heklana djetelina

Heklana djetelina

Heklana djetelina savršen je nadomjestak pravoj djetelini s četiri lista. Za mene djetelina ima posebnu snagu. Upravo zbog toga rado ju heklam. Izrada kukičanih cvjetova i listića je jednostavna, brza, a mogućnost uporabe neograničena. Idealni su kao detalj za ukrašavanje pletenih i heklanih dekica torbi te dekica za bebe. Tako ćete im privući pažnju da se zabave. Istražujući boje, oblike i različite materijale duže će ostati mirni. Šareni cvjetovi i neobični listovi svojim bojama i oblicima imaju umirujući učinak. Dok čekate ideju za novi rad od ostataka materijala heklajte cvjetove. Sigurno ćete ih poslije iskoristiti. Inspiraciju boja i oblika potražite u prirodi. Nakon duge šetnje odmorite heklanjem. Radite ih u raznim bojama i s njima ukrasite što god poželite. Ja ih volim na torbama, trakama za glavu, haljinama, platnenim vrećicama. Koristeći različite debljine vune i različite debljine kukica imat ćete lepezu različitih cvjetova i listova. Zanimljive heklane radove možete pronaći i na kanalu moje drage kolegice Zekire Djonko. Ja sam heklanu djetelinu stavila u maskicu od mobitela za sreću.

Materijal za izradu

Potreban vam je pamučni zeleni konac, škarice te odgovarajuća kukica i igla sa tupim vrhom. Za rad neće otići puno materijala pa možete iskoristiti i ostatke.

Video: Heklana djetelina

Uz pomoć videa u prilogu isheklajte djetelinu i objavite na društvenim mrežama uz #pletenjenet. Za ostale radove pratite Youtube kanal Pletenje.net.

1. Korak

Napravite početnu omču i četiri lančića. Početak i kraj spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Sada izrađujete listić od djeteline. Napravite tri lančića. Jedan dvostruki visoki štapić kukicu provlačeći kroz središte prstena, jedan visoki štapić, zatim dvostruki visoki štapić te tri lančića i poluštapićem spojite za početni prsten.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite još tri listića kao u prethodnom koraku.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite deset lančića i u povratnom redu u svaki lančić napravite poluštapić. Zadnji poluštapić napravite kroz središte prstena i završite rad.

Klikni za veću sliku