Heklane vrećice

Heklane vrećice s morskim motivima

Heklane vrećice s morskim motivima asociraju na ljeto i odmor. Pa tako i vi nakon godišnjeg odmora napravite vrećice u koju ste utkali uspomene na savršen godišnji odmor. Zabavljajući se tijekom godišnjeg heklajući male aplikacije s morskim motivima poslije ih iskoristite kao ukras za vrećice. U vrećice spremite drage uspomene koje ste donijeli sa odmora. Izrada aplikacija i vrećica tijekom vrućih ljetnih dana praktična su i jednostavna razonoda. Taman vam treba koncentracije koliko pri velikim vrućinama možete podnijeti. Sve oko nas je puno divnih morskih motiva. Bilo da su to igračke za djecu, privjesci za ključeve, dekoracije za stol. Morski motivi nas ljeti naprosto osvajaju. Možete ih izrađivati dok sjedite na plaži ili pak u hladu neke ljetne terase. ubrzo ćete oko sebe privući hrpu malih obožavatelja. Vrećice heklajte u bijeloj boji ili pak boji pijeska. Poslije na vrećicu sašijte morskog pužića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu vrećica potrebno vam je 20 grama bijelog ili krem konca, kukica, aplikacije s morskim likovima različite boje od vrećica, igla sa širokom ušicom i škarice.

Video: Heklane vrećice s morskim motivima

Za bolje razumijevanje izrade vrećica pogledajte video u prilogu. Izradu morskih aplikacija također pogledajte na YouTube kanalu Pletenje.net. Jedan od gledanijih videa je Kako se hekla zvijezda.

1. Korak

Napravite početnu omču i petnaest lančića.
Petnaest redi pletite tako da svaki red počnete s tri lančića, a zatim napravite visoki štapić u svaku očicu.
Završite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Preklopite rad i bočne strane sašijte iglom i koncem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite početnu omču i 30 lančića.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Iglom sa širokom ušicom vrpcu provucite kroz rad i spojite u krug.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Vrećica vam je gotova sada ju još trebate ukrasiti. Aplikacije koje ste izrađivali tijekom ljeta sašijte na vrećicu.

Klikni za veću sliku