heklani cvijet - Naslovnica

Heklani cvijet

Heklani cvijet čest je dodatak trakama za glavu. One bi bez cvjetova izgledale bezlične. Isto tako mogu biti zanimljiv detalj na haljini ili torbi. Unikatni nakit kao što su lančići, prstenje, naušnice također možete raditi od njih. Zakrpate li poderane traperice s cvjetićem imate sasvim novi rad. Izrada im je jednostavna, brza, a mogućnost uporabe neograničena. Idealni su kao detalj za ukrašavanje pletenih i heklanih rukavića koje koriste bolesnici oboljeli od Alzheimerove bolesti kao oblik terapije. Rukaviće možete napraviti i sami i poslati na adresu udruge Ozana. Šareni cvjetići svojim bojama i oblicima imaju umirujući učinak. Dok čekate ideju za novi rad od ostataka materijala heklajte cvjetove. Sigurno ćete ih poslije iskoristiti. Inspiraciju boja i oblika potražite u prirodi. Ukoliko ste ovladali tehnikom izrade niskog i visokog štapića ovaj cvijet ćete napraviti vrlo jednostavno. Posebno je zanimljiv zato što je trodimenzionalan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu cvijeta trebate malo crvenog konca, odgovarajuću kukicu i iglu sa tupim vrhom.

Video: Heklani cvijet

Osim cvijeta u prilogu možete probati i s izradom ostalih cvjetova. Jedan od njih pogledajte u videu.

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal ili naučite heklani neki drugi predmet uz naše upute.

1. Korak

Nametnite u lančić dvadeset do trideset očica, ovisno o tome koju veličinu cvijeta želite napraviti.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Okrenite rad, napravite jedan lančić, a zatim u svaku očicu do kraja reda radite jedan niski štapić.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Okrenite rad i u svaku očicu napravite jedan niski štapić, pet visokih štapića, jedan niski štapić. Ponavljajte do kraja rada. Zbog velikog povećanja broja očica pletivo će vam dobiti spiralni izgled.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Kada ste došli do kraja reda kukicom izvucite jednu dužu nit kroz zadnju očicu te ju prerežite. Provucite nit kroz iglu za šivanje, te spiralno oblikujte cvijet i iglom i niti dobro pričvrstite.
Vaš cvijet je gotov i može ukrasiti torbu!

Klikni za veću sliku