jednostavni bookmark

Heklani jednostavni bookmark

Heklani jednostavni bookmark jedan je od meni najdražih radova. Posebna mi je draž obilježavanje stranica heklanim bookmarkom. Po sajmovima možete naići stvarno na različite oblike i veličine. Ima ih od onih vrlo jednostavnih pa do pravih malih remek dijela. Svima je zajedničko da se ne morate posebno pripremati za njihovu izradu pošto ne iziskuju puno materijala. Uzorke i boje možete kombinirati proizvoljno. Što je konac tanji to će bookmark biti kvalitetniji, jer neće podizati stranice knjige. Imate li dobar vid u svakom slučaju odlučite se za što tanji konac i tanju kukicu. Svi znamo da je knjiga jedan od najljepših i najpraktičnijih poklona koje možete pokloniti dragoj osobi. Uz knjigu poklonite i ručno rađeni bookmark. Oduševljenje sigurno neće izostati. Nakon što knjiga bude pročitana i odložena na polici bookmark će još duga vremena biti u uporabi uz svaku novu knjigu. Imate li nedoumicu koju knjigu izabrati svakako zavirite na blog Knjigožderonja .Svaki posjet blogu za mene znači kupovina nove knjige. Još niti jednom nisam pogriješila.

Video upute: heklani jednostavni bookmark

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal ili naučite heklati neki drugi predmet uz naše upute. Svoje heklane ili pletene radove objavite na društvenim mrežama i ne zaboravite staviti #pletenjenet. Heklajmo zajedno!

1. Korak

Napravite početnu omču i četiri očice u lančić. Poluštapićem spojite u krug.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Podignite jedan lančić i u središte prstena napravite jedanaest niskih štapića. Krug spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite 50 lančića i završite. Završnu nit ostavite dužu jer će vam trebati.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sada napravite kićanku, resicu. Omotajte nit petnaest puta oko dlana. Skinite s ruke. Zatim šest puta nit omotajte pri vrhu oko snopića koji ste napravili. Pričvrstite. Donji dio duži razrežite i poravnajte.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Gotovu resicu spojite iglom s tupim vrhom za tijelo bookmarka. Rad vam je gotov.

Klikni za veću sliku