Heklani šal ovratnik

Heklani šal ovratnik predivan je komplet uz vašu kapu. Njegova jednostavnost i praktičnost oduševiti će vas na svim poljima. Samostalni odabir boje i uzorka dati će radu dodatnu vrijednost. Pogodan je i za poklone, može se izraditi u manje od jedan sat. Heklanje šala je toliko jednostavno da bi i same mogle probati. Ipak se ručni rad ponovo vraća u modu i nije to više hobi rezerviran za bake. Visina ovoga šala isto je bitna. Dublji šal možete presavinuti i izgledati će kao jako lijepa dolčevita. Hekla li se šal od finoga konca moći će se nositi i cijelo proljeće. Pratite li ovaj jednostavan uzorak bit će vam prava razonoda njegova izrada. Potrebno je da znate izradu lančića i poluvisokog štapića. Cijeli rad radi se ponavljanjem jednoga reda. Nakon što se on ovlada možete heklati i gledati film ili čitati knjigu. Ne zahtijeva veliku koncentraciju i prebrojavanje očica.

Materijal

Za izradu vam je potrebno 1000 grama debele vune, odgovarajuća kukica, što deblja, škarice i igla sa tupim vrhom. Ako niste sigurni za veličinu pripremite više vune da vam ne ponestane.

Video: Heklani šal ovratnik

Za bolje razumijevanje pisanih uputa pomognite si videom iz priloga.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu očicu i 25 lančića. To je visina kape tako da broj lančića prilagodite niti s kojom radite.
Napravite dva lančića i u svaku očicu prethodnog reda jedan poluvisoki štapić.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Iduće redove ponavljajte na sljedeći način. Iradite dva lančića i u svaku očicu provlačeći kukicu kroz stražnju nit napravite poluvisoki štapić.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Tako ponavljajte 23 reda. Dobiti ćete predivan rebrasti uzorak.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Preklopite rad i poluštapićem spojite obje strane. Kukicu provlačite kroz jednu nit sa svake strane. Završite rad i radnu nit ušijte da se ne vidi.

Klikni za veću sliku