tepih za psa

Heklani tepih za psa

Heklani tepih za psa je rad koji ćete napraviti kroz dva dana. Izrada je vrlo jednostavna, ne trebate poznavanje posebnih tehnika heklanja. Ovaj tepih ima oblik kosti što joj daje posebno zanimljiv izgled. Pletenje i heklanje za kućne ljubimce posebno je popularno. Postoje na tržištu brendovi koji su se specijalizirali upravo za kolekcije namjenjene kućnim ljubimcima. Tako da danas Zara  i H&M imaju svoje kolekcije za četveronožne influencere. Vrijeme je da i vi napravite svoju kolekciju. Možete izrađivati odjelca za pse, marame, ogrlice, razne dekice ili podloške. Iako nisam pobornik oblačenja kućnih ljubimaca, primjetila sam da izuzetno uživaju u pletenim proizvodima. Mekani su, ne sputavaju ih, a zimi ih ipak griju. Odlučite li se za izradu dekice za psa, možete ju napraviti od raznih materijala.

Materijal za izradu

Za heklanje tepiha treba vam deblje vune u dvije boje i odgovarajuća kukica. Po mogućnosti broj 10. Od dodatnog pribora priredite iglu sa širokom ušicom i škarice. Tehnike kukičanja koje morate poznavati su izrada lančića, poluštapića, visokog i poluvisokog štapića.

Video: Heklani tepih za psa

Video iz priloga pomoći će vam da u vrlo kratkom roku ovladate izradom tepiha. Veličinu rada svakako prilagodite svojem ljubimcu. Za ostale radove pratite nas na Youtube kanalu.

1. Korak

Napravite početnu omču i 45 lančića ( širina rada treba biti nekih 60cm ).
Svaki red počnite s dva lančića, a zatim u svaku očicu do kraja reda izrađujte poluvisoki štapić.
Ponavljajte redove dok visina rada ne bude 30 cm.
Završite.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Spojite nit za jedan vrh rada tako što ćete napraviti početnu omču koju nemojte do kraja pritegnuti. Provucite kukicu kroz vrh rada i zahvatite omču koju provucite kroz rad, zahvatite radnu nit i pritegnite.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada napravite u tri sljedeće očice po jedan poluštapić.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite šest visokih štapića provlačeći kukicu kroz vrh rada. Spojite poluštapićem u treću očicu od vrha rada. Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Napravite u tri sljedeće očice po jedan poluštapić, a zatim izrađujte redom, jedan visoki štapić, zatim dva visoka štapića dok ne dođete na drugu stranu vašega polukruga. Opet spojite poluštapićem u treću očicu i završite.
Postupak od drugog do petog koraka ponovite u svakom vrhu.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Sada uzmite nit neke druge boje, pričvrstite za rad.
Napravite dva lančića i u svaku očicu radite po jedan visoki štapić. U dijelu gdje počinje polukrug u sam kut napravite dva visoka štapića, a zatim na polukrugu radite visoke štapiće s tim što ćete u svaku treću očicu napraviti po dva visoka štapića. Opet u kut napravite dva visoka štapića, a na ravnom dijelu radite po jedan visoki štapić sve dok ne obrubite rad. Spojite poluštapićem i završite.

Klikni za veću sliku