krpica za prasinu

Krpica za prašinu

Krpica za prašinu neizostavni je dodatak svakog domaćinstva. Kupovne krpe za prašinu imaju nekoliko nedostataka ili su jako mekane ili jako grube pa se bojim da ću oštetiti površinu koju brišem. Druga alternativa su mi do sada bili papirnati ubrusi koji mi nisu niti ekološki niti financijski prihvatljivi. Zato sam došla na super ideju. Od pamučnog konca koji su mi preostali odlučila sam napraviti krpice za brisati prašinu. Da bi krpice bile ljepše obrubila sam ih drugom bojom. Rade se s pamučnim koncem tako da se bez problema održavaju. Izradom niskim štapićima one dobivaju takvu teksturu da su grube i lako skidaju i malo tvrđu prljavštinu. Još ako se odlučite za ekološka sredstava za čišćenje učinili ste pravu stvar. Imate svoj eko odred za čistoću. Izradite ih više i dragim osobama poklonite za rođendan. Malim koracima možemo učiniti puno za okoliš.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu krpica trebate pamučni konac u dvije boje 20 grama osnovne boje i 5 grama za rub. Kukicu broj 2.5 , škarice i iglu sa širokom ušicom.

Video: Krpica za prašinu

Uz video iz priloga lakše ćete ovladati koracima prilikom heklanja krpice. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Broj početnih očica birate ovisno o veličini krpice koju radite. Ja sam se raditi krpicu sa 35 očica.
Napravite početnu omču i 35 lančića.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Do kraja rada radite niske štapiće.U svakom redu podignete jedan lančić, a zatim do kraja reda niski štapić u svaku očicu.
Kada dođete do veličine rada koji želite tada završite rad.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Da se krpica ne bi uvijala i izgledala ljepše s niti druge boje napravite obrub. Napravite početnu omču. Kukicu provucite kroz vrh krpice i kroz omču. Omču provucite, zahvatite nit i pritegnite. Pričvrstili ste nit za rad.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Cijelu krpicu obrubite niskim štapićima.
Prvo podignite jedan lančić, zatim u svaku očicu napravite niski štapić. U svakom vrhu napravite po dva niska štapića u vršnu očicu.
Početak i kraj rada spojite poluštapićem.
Krpica je gotova.

Klikni za veću sliku