ljetni dodatak za stopala - naslovnica

Ljetni dodatak za stopala

Ljetni dodatak za stopala idealan je za plažu. Ljeto, sunce, more, kamenčići… Upotpunite doživljaj. Izrada je brza i jednostavna, pustite mašti na volju. Kako je ljeto doba godine u kojem je sve dozvoljeno, a ukrašavanje je posebna draž ne postoji niti jedan razlog da se ne upustite u ovu avanturu. Već uređene noge i nokte možete dodatno ukrasiti. Ako vam rad nije posebno praktičan barem ga iskoristite za instagram fotkanje. Ukras može biti šareni i veseo, ali i crni i eleganatan. Ovisi o prigodi. Ovakvi dodaci u nekim kulturama su obavezan dio modnog ukrašavanja. Možete koristiti jednostavne uzorke, ali i mnogo složenije. Ovisi o vašim vještinama i željama. U svakom slučaju izrada će vam biti lijepa popodnevna razbibriga.

Materijal za izradu

Za ovaj rad dovoljna je mala količina konca tako da možete iskoristiti ostatke od prijašnjih projekata. Boju rada prilagodite vašim željama. Rad koji ću vam pokazati je jednostavan i dovoljno je da znate izrađivati lančić, niski, visoki i dvostruki visoki štapić.

Video: ljetni dodatak za stopala

Svaki rad lakše ćete napraviti pratite li istovremeno pisane i video upute sa našeg portala i YouTube kanala. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal. Svoje radove objavite na društvenim mrežama uz #pletenjenet.

1. Korak

Napravite početnu omču te lančić od 10 očica. Lančić poluštapićem spojite u krug. Dobili ste početni prsten oko kojega heklate rad.
Prvo podignite 6 očica u lančić, a zatim visoki štapić u središte kruga.
Deset puta ponovite sljedeći postupak: izradite tri lančića i visoki štapić u središte kruga.
Na kraju napravite tri lančića i spojite poluštapićem u treću očicu prvoga lančića. Sada imate oko početnog prstena formiranih dvanaest lukova.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Izrađivat ćete prvi ugao i omčicu koja ide oko prsta.
Podignite četiri očice u lančić. Napravite dva dvostruka visoka štapića u luk. Podignite petnaest očica u lančić. Zatim ih spojite u prsten tako što ćete napraviti poluštapić u treću očicu od početka. Poluštapiće napravite i u zadnje dvije očice.
U isti luk napravite još tri dvostruka visoka štapića.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite dva lančića te dva dvostruka visoka štapića u sljedeći luk. Postupak ponovite još dva puta. Imat ćete u tri sljedeća luka izrađena po dva dvostruka visoka štapića, a između njih po dva lančića.
Završite sa dva lančića.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sada izrađujemo drugi ugao. Napravite tri dvostruka visoka štapića u idući luk te dva lančića. Zatim u taj isti luk opet tri dvostruka visoka štapića.
Napravite dva lančića te dva dvostruka visoka štapića u sljedeći luk. Postupak ponovite još dva puta. Znači imat ćete u tri sljedeća luka izrađena po dva dvostruka visoka štapića, a između njih po dva lančića.
Završite sa dva lančića.

Klikni za veću sliku

5. Korak

U treću ugao ponavljate prethodni korak.
Napravite tri dvostruka visoka štapića u idući luk te dva lančića. Zatim u taj isti luk opet tri dvostruka visoka štapića.
Napravite dva lančića te dva dvostruka visoka štapića u sljedeći luk. Postupak ponovite još dva puta. Znači imat ćete u tri sljedeća luka izrađena po dva dvostruka visoka štapića, a između njih po dva lančića.
Završite sa dva lančića te poluštapićem spojite u treću očicu prvog lančića. Tako ste završili krug.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Vaš rad ima trokutasti oblik. U jednom uglu je omčica za prst, a u ostala dva trebate izraditi trakice koje ćete omotati i zavezati oko noge.
Napravite početnu omču, provucite ju kroz luk slobodnog ugla i izradite lančiće. Minimum sto. Što ih napravite više rad će biti ljepši.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Ponovite KORAK 6, završite i sve slobodne niti prikrijte.

Spremni ste za plažu!!

Klikni za veću sliku