maska za lice s filterom - naslovnica

Maska za lice s filterom

Maska za lice s filterom postala je dio naše svakodnevice. Od pojave Corona virusa sve se jako promijenilo. Naši životi ni približno nisu kao nekada. Između ostalog počeli smo nositi maske. One su obavezne na pojedinim javnim mjestima. U trgovinu, javni prijevoz, javnu ustanovu nikako ne možete ući bez nje. Da bi zaštitili sebe, ali i ostale. Na tržištu ih ima svih boja, dezena i materijala. Postoje razna mišljenja koje su dobre, a koje ne. Što, kada, kako i gdje najbolje da pogledate na relevantnim stranicama. Za Hrvatsku to je službena stranica Koronavirus.hr . Ali kao svaka prava pletilja morate imati i jednu ručno izrađenu, makar se samo fotografirali s njom, bilo pletenu ili heklanu. Ja sam se odlučila za heklanu. Napravila sam ih u više boja, jednostavne su za izradu i ne troše puno materijala. Filter sam stavila kako bi ju ipak mogla nositi i u trgovini. Iskreno se nadam da ću ju nakon prolaska epidemije prenamijeniti u masku za maškare.

Materijal

Za izradu maske trebate:

  • pamučni konac 50 gr (dovoljan za tri maske)
  • Kukica br. 2,5
  • Škarice
  • Igla sa širokom ušicom
  • Zaštitni filter

Video: maska za lice s filterom

Pogledajte video kako bi ste lakše napravili masku. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču i 46 očica u lančić.
Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Prvi red podignite jedan lančić, 7 niskih štapića, 30 visokih štapića i 8 niskih štapića.
Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Drugi red podignite jedan lančić, 7 niskih štapića, 30 visokih štapića i 8 niskih štapića s tim da kukicu provlačite samo kroz stražnju nit očice.
Okrenite rad.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Idućih jedanaest redi ponavljajte: na početku reda jedan lančić, 7 niskih štapića, 30 visokih štapića i 8 niskih štapića s tim da kukicu provlačite normalno kroz cijelu očicu.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Zadnji red podignite jedan lančić, 7 niskih štapića, 30 visokih štapića i 8 niskih štapića s tim da kukicu provlačite samo kroz stražnju nit očice.
Završite.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Napravite početnu omču, prvi red preklopite i kukicu provucite kroz drugi i prvi red zajedno. Zahvatite početnu omču i provucite. Napravite 32 lančića.

Klikni za veću sliku

7. Korak

Na isti način preklopite i zadnji red te kukicu provucite kroz predzadnji i zadnji red zajedno. Zahvatite nit i pričvrstite.
Ponovite Korak 6 i Korak 7 i sa suprotne strane.
Niti koje vam vire ušijte. Maska je gotova. Još u nju stavite filter.

Klikni za veću sliku