podmetač za čaše

Podmetači za čaše

Podmetači za čaše na ljetnim terasama i kafićima nisu samo koristan dodatak nego i dekoracija. Izraditi ih možete i vi uz vrlo malo truda. Neka budu od pamučnog konca da se lako mogu održavati. Bojom ih prilagodite vašem namještaju. Možete napraviti vesele, romantične, elegantne ili za svakodnevnu upotrebu. Sve ovisi o vrsti materijala i boji koju koristite. Podmetači za čaše jedan su od proizvoda koje koristimo svaki dan, a da toga nismo niti svjesni. Uređenje ljetne terase biti će pravo zadovoljstvo. Nešto novo, nešto staro i još nešto rukom izrađeno. Vaša terasa izgledat će kao iz časopisa. Možete ih raditi personalizirane tako da za svakoga ukućana napravite u njegovoj omiljenoj boji. Idete li u goste ili rođendan dobra su ideja za poklon. Svi vole primati darove. Znate li heklati u krug i kako se radi visoki štapić vaša izrada može početi. Nakon završetka s uživanjem odmorite uz omiljeno piće i nove podmetače.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu podnetača potreban vam je: pamučni konac željene boje od 50 grama, kukicu, škarice i iglu sa tupim vrhom.

Video: podmetači za čaše

Izrada podmetača će biti puno lakša uz video u prilogu. Ne zaboravite se pretplatiti na moj Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču, ali ju ne pritegnite do kraja. Podignite tri lančića i u središte omče izradite jedanaest visokih štapića. Početnu nit pritegnite da formirate krug. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Podignite tri lančića i u svaku očicu izradite dva visoka štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U ovom drugom krugu imate 24 visoka štapića.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Podignite tri lančića i izrađujte visoke štapiće tako da u svaku drugu očicu napravite po dva visoka štapića. Početak i kraj kruga spojite poluštapićem. U ovom krugu imate 36 visokih štapića.

Klikni za veću sliku

4. Korak

U završnom krugu radite šest školjkica.
Omotajte nit oko kukice, preskočite dvije očice i u treću očicu napravite visoki štapić. Još sedam visokih štapića napravite u tu istu očicu. Zatim preskočite dvije očice i u treću napravite poluštapić.
Ponovite postupak šest puta.
Završnu nit provucite kroz zadnju očicu, odrežite i iglom za šivanje upletite u rad.

Klikni za veću sliku