sal za djevojcice - naslovnica

Šal za djevojčice

Heklani šal za djevojčice razveseliti će svaku mladu damu. Kako cure vole imati robu za svaku prigodu heklanjem šalova lijepo ćete im upotpuniti garderobu. Samostalni odabir boje i uzorka dati će radu dodatnu vrijednost. Heklanje šala je toliko jednostavno da bi i same mogle probati. Ipak se ručni rad ponovo vraća u modu i nije to više hobi rezerviran za bake. Veličina šala isto je bitna. Potrudite se da šal bude uzak i ne pre dugačak kako bi bio praktičan za nošenje. Hekla li se šal od finoga konca moći će se nositi i cijelo proljeće. Pratite li ovaj jednostavan uzorak bit će vam prava razonoda njegova izrada. Potrebno je da znate izradu lančića i visokog štapića. Cijeli rad radi se ponavljanjem jednoga reda. Nakon što se on ovlada možete heklati i gledati film ili čitati knjigu. Ne zahtijeva veliku koncentraciju i prebrojavanje očica.

Materijal

Za izradu manjega šala potrebno vam je 50 grama pamučnog konca, odgovarajuća kukica, škarice i igla sa tupim vrhom. Ako niste sigurni za veličinu pripremite 100 grama konca da vam ne ponestane.

Video: Heklani šal za djevojčice

Za bolje razumijevanje pisanih uputa pomognite si videom iz priloga.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču i 36 očica u lančić. Broj očica mora biti djeljiv sa dvanaest.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite tri lančića te u istu očicu jedan visoki štapić. U četiri sljedeće očice napravite po jedan visoki štapić. Zatim sljedeću shemu ponavljajte do kraja reda: preskočite dvije očice i u treću napravite visoki štapić. U sljedećih četiri očice napravite po jedan visoki štapić. Zatim dva lančića i u sljedeću očicu (bez preskakanja očica) visoki štapić. U sljedeće četiri očice napravite po jedan visoki štapić. Ponavljajte do kraja reda s tim da ćete u zadnju očicu u redu napraviti dva visoka štapića.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Do kraja rada ponavljajte postupak od prvog reda.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Kada dođete do odgovarajuće dužine ili kada potrošite sav konac završite. Iglom sa širokom ušicom ušijte dijelove koji vam vise.

Klikni za veću sliku