heklani bookmark 6

Heklani bookmark

Heklani bookmark jedan je od meni najdražih radova. Posebna mi je draž obilježavanje stranica heklanim bookmarkom. Po sajmovima možete naići stvarno na različite oblike i veličine. Ima ih od onih vrlo jednostavnih pa do pravih malih remek dijela. Svima je zajedničko da se ne morate posebno pripremati za njihovu izradu pošto ne iziskuju puno materijala. Uzorke i boje možete kombinirati proizvoljno. Što je konac tanji to će bookmark biti kvalitetniji, jer neće podizati stranice knjige. Imate li dobar vid u svakom slučaju odlučite se za što tanji konac i tanju kukicu. Svi znamo da je knjiga jedan od najljepših i najpraktičnijih poklona koje možete pokloniti dragoj osobi. Uz knjigu poklonite i ručno rađeni bookmark. Oduševljenje sigurno neće izostati. Nakon što knjiga bude pročitana i odložena na polici bookmark će još duga vremena biti u uporabi uz svaku novu knjigu. Imate li nedoumicu koju knjigu izabrati svakako zavirite na blog Knjigožderonja .Svaki posjet blogu za mene znači kupovina nove knjige. Još niti jednom nisam pogriješila.

Video upute: heklani bookmark

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal ili naučite heklati neki drugi predmet uz naše upute. Svoje heklane ili pletene radove objavite na društvenim mrežama i ne zaboravite staviti #pletenjenet. Heklajmo zajedno!

1. Korak

Potrebna vam je crvena nit i kukica za heklanje. Što je nit tanja to će bookmark biti elegantniji i praktičniji za uporabu. Možete ga raditi i u bilo kojoj drugoj boji. Budući da ne zahtijeva puno materijala možete iskoristiti ostatke od nekoga prijašnjeg rada.
Napravite početnu omču, te lančić od 5 očica. Lančić poluštapićem spojite u krug.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Napravite šest niskih štapića u središte kruga. Znači kukicu provucite kroz središte kruga, zahvatite nit i provucite. Imate dvije očice na kukici. Zahvatite nit i provucite kroz obje očice odjednom.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Napravite lančić od pet očica.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite jedan niski štapić u središte kruga. Sada vam lančić od pet očica tvori mali luk.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Okrenite rad i ponovno napravite šest niskih štapića kroz središte luka. Zatim lančić od pet očica te jedan niski štapić u središte luka.
Okrenite rad i ponavljajte postupak dok ne dođete do željene dužine za bookmark.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Rad ćete završiti sa šest niskih štapića u središte luka. Odrezat ćete nit i iglom ju dovršiti.

Klikni za veću sliku