svijecnjak po noci

Svijećnjak

Od sačuvanih malih staklenki možete napraviti predivan svijećnjak. Sami izabirete uzorak i boju s kojom ćete raditi. Naravno uzorak treba biti mrežasti kako bi se plamen svijeće lijepo ocrtavao. Veoma su lijepa dekoracija za romantičnu večeru u dvoje!

Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal ili naučite heklani neki drugi predmet uz naše upute.

1. Korak

Izmjerite koliki vam je obujam staklenke koju želite ukrasiti. Te dužine napravite početni lančić s tim da trebate paziti da broj očica lančića bude djeljiv s tri. Lančić spojite u krug poluštapićem.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Podignite lančić od pet očica , zatim napravite visoki štapić u treću očicu po redu na sljedeći način. Omotajte nit oko kukice, kukicu provucite kroz treću očicu lančića, zahvatite nit i provucite. Imate tri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Ostaju vam dvije očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz preostale dvije očice na kukici.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Do kraja kruga ponavljajte sljedeći postupak: napravite dva lančića i zatim visoki štapić u treću očicu lančića. Omotajte nit oko kukice, kukicu provucite kroz treću očicu lančića, zahvatite nit i provucite. Imate tri očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz dvije očice na kukici. Ostaju vam dvije očice na kukici. Kukicom zahvatite nit i provucite kroz preostale dvije očice na kukici.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Na kraju kruga napravite dva lančića i krug spojite poluštapićem tako da kukicu provučete kroz treću očicu od lančića kojeg ste dizali na početku kruga (kada radite pet očica u lančić) zahvatite nit i provučete kroz tu očicu i očicu na kukici zajedno!

Klikni za veću sliku

5. Korak

U idućem krugu i svim ostalim krugovima ponavljajte postupak od koraka 2 do koraka 4.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Radite onoliko krugova kolika vam je visina staklenke koju ste uzeli za svijećnjak. Još jednom kukicom zahvatite nit, provucite kroz očicu, nit odrežite i završili ste rad. Napravljeni uzorak navucite na staklenku u staklenku stavite svijeću, upalite plamen i uživajte!

Klikni za veću sliku