torbica za mobitel

Torbica za mobitel

Torbica za mobitel je odličan poklon za svaku prigodu dragoj osobi. S vrlo malo materijala i u par koraka napravit ćete originalnu torbicu za mobitel! Praktične su za primjenu, mogu biti raznih boja, a elastičnost im omogućava da odgovaraju za više modela mobitela. Osim niti i kukice pripremite i jedno dugme. To je jedan od prvih projekata koje ćete napraviti ukoliko ste početnik u heklanju. Nisu vam potrebne nikakve dodatne vještine kako biste ih napravili. Najbolje ih je raditi niskim štapićima.

Video : torbica za mobitel

Uz pomoć videa u prilogu isheklajte svoju prvu torbicu za mobitel. Za bolje razumijevanje posjetite naš Youtube kanal

1. Korak

Napravite lančić od petnaest očica. Broj očica ovisi vam o širini mobitela, ali i debljini niti te kukice s kojom kukičate. Uzmite u obzir da je lančić rastezljiv, ali nemojte ga previše napeti.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Sada ćete raditi niske štapiće okolo lančića s tim da ćete zahvatiti samo jednu nit očice. Znači prvo podignite jedan lančić, a zatim u svaku očicu po jedan niski štapić u svaku očicu. Prvo kukicom prolazite kroz gornju nit očice, kada dođete do kraja, okrećete rad i kukicu provlačite kroz donju nit očice lančića. Na kraju krug spojite poluštapićem.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada ćete do veličine torbice ponavljati sljedeći postupak. Svaki krug ćete podići jedan lančić, a zatim u svaku očicu (prolazeći kukicom kroz dvije niti) po jedan niski štapić. Na kraju kruga krug spojite poluštapićem. Ponavljajte tako dok ne dosegnete željenu visinu torbice, a zatim rad završite i nit odrežite.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Potrebno je da napravite trakicu za pričvrstiti dugme s kojom ćete torbicu zatvarati. Na željenom mjestu spojite nit na sljedeći način: napravite početnu omču, kukicu izvucite i provucite ju kroz očicu na mjestu gdje će vam početi trakica. Zahvatite početnu omču, provucite ju kroz očicu, kukicom zahvatite nit i provucite. S tim postupkom ste novu nit pričvrstili i možete nastaviti normalno heklati. Napravite niski štapić u sljedeće četiri očice, okrenite, podignite jedan lančić i radite niske štapiće. Ponavljajte postupak do željene dužine trakice.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Napravite rupicu za dugme tako što ćete napraviti četiri lančića i na kraju spojiti poluštapićem. Sa suprotne strane prišijte dugme i vaša torbica je gotova.

Klikni za veću sliku