veliki cvijet

Veliki cvijet

Veliki cvijet lako ćete napraviti ako uzmete što deblju vunu i kukicu. Izrada kukičanih cvjetova je jednostavna, brza, a mogućnost uporabe neograničena. Idealni su kao detalj za ukrašavanje pletenih i heklanih dekica za bebe. Tako ćete im privući pažnju da se zabave. Istražujući boje, oblike i različite materijale duže će ostati mirni. Šareni cvjetovi svojim bojama i oblicima imaju umirujući učinak. Dok čekate ideju za novi rad od ostataka materijala heklajte cvjetove. Sigurno ćete ih poslije iskoristiti. Inspiraciju boja i oblika potražite u prirodi. Nakon duge šetnje odmorite heklanjem.  Radite ih u raznim bojama i s njima ukrasite što god poželite. Ja ih volim na torbama, trakama za glavu, haljinama, platnenim vrećicama. Koristeći različite debljine vune i različite debljine kukica imat ćete lepezu različitih cvjetova. Zanimljive heklane cvjetove možete pronaći i na kanalu moje drage kolegice Zekire Djonko. Ja sam ovim velikim cvjetovima ukrasila rukavić. Rukavići se izrađuju diljem Hrvatske i ukrašavaju raznim motivima, a zatim šalju u udrugu Ozana koja ih prosljeđuje bolnici Vrapče.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)

Materijal

Za izradu velikog cvijeta trebate malo vune i odgovarajuću kukicu te škarice.

Video: Veliki cvijet

Ako zapnete tijekom izrade pomognite si videom iz priloga. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Napravite početnu omču, a zatim šest lančića.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Poluštapićem početak i kraj spojite u krug.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada počinjete izrađivati latice. Potrebno je napraviti pet latica. Svaka latica se radi jednako (dva lančića, tri visoka štapića, dva lančića)
Napravite dva lančića.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Napravite tri visoka štapića.
Svaki visoki štapić izrađujete tako što omotate nit oko kukice, kukicu provučete kroz središte kruga, zahvatite nit i provučete. Imate tri očice na kukici. Zahvatite nit i provučete kroz prve dvije očice na kukici. Zahvatite nit i provučete kroz preostale dvije očice na kukici.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Napravite dva lančića. Poluštapićem spojite sa početnim krugom. Prva latica je gotova.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Postupak izrade latice ponovite još četiri puta. Završite. Završnu nit možete ostaviti malo dužu kako bi cvijet poslije lakše prišili.

Klikni za veću sliku