Pleteni grijač za šalicu naslov

Pleteni grijač za šalicu

Pleteni grijač za šalicu nam omogućuje da svaku šalicu ukrasimo na jedinstven način. Trebate li poklon koji možete napraviti u par sati, pleteni grijač za šalicu je sigurno taj. Trebate šalicu, malo vune, te jedno dugme. Kukicom za heklanje ćete si pomoći da napravite rupicu za dugme pomoću koje ćete grijač pričvrstiti za šalicu.

Za više informacija i video upute posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Krojačkim metrom izmjerite koliki vam je obujam šalice i nametnite tu dužinu očica. Očice možete nametati bilo kojom metodom. Važno je da nametnete paran broj očica. Koristite li deblje niti trebat ćete nametnuti manji broj očica i grijač će izgledati ljepše i toplije. Tanjom vunom napravit ćete elegantniji grijač, ali morate nametnuti više očica.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Prva dva reda pletite običnim rebrastim bodom. Znači jednu očicu pletite pravo, a drugu krivo. Uvijek prvu očicu u redu prebacite na iglu kao pravo očicu.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada radite uzorak koji želite, ali možete i do kraja pletiva plesti običan rebrasti bod.
Mi smo radili uzorak s naizmjence križanim očicama koji se radi na sljedeći način. Prvi red križate dvije očice u desno, zatim dvije u lijevo i ponavljate do kraja reda. Očice križate u desno tako da prvo ispletete drugu očicu pravo,ali ju ne skinete s lijeve igle, zatim prvu očicu pletete pravo i tek onda obje očice skinete s lijeve igle.
Očice križate u lijevo tako da prvo drugu očicu ispletete kao okrenutu pravu očicu bez da ju skinete s lijeve igle, radite prvu očicu kao okrenutu pravu i zatim obje očice skinete s lijeve igle.
Drugi red sve očice pletete kao krive očice.
Ponavljate naizmjence prvi i drugi red.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Zadnja dva reda opet pletite jednu očicu pravo, jednu krivo i zatim završite pletivo.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Kukicom napravite ukrasnu vrpcu od nekih petnaest očica.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Uzmite dugme koje vam najbolje odgovara, prišijte s jedne strane, a ukrasnu vrpcu s druge strane te obucite vašu šalicu.

Klikni za veću sliku