papucice za bebe naslovnica

Papučice za bebe

Papučice za bebe jednostavan su projekt za izradu predmeta i idealan su pokušaj za svaku mladu mamu koja želi sama napraviti nešto za svoje novorođenče. Najbolje da ih radite od vune namijenjene za djecu koja je posebno obrađena i može se prati na visokim temperaturama. Nekada su bebe isključivo nosile opremu koje su plele njihove mame, bake, tetke. Ta opremica se posebno čuvala i koristila generacijama. U pletenju papuča i čarapa postoji nešto posebno. Na društvenim mrežama možete pronaći mnoge grupe koje su posvećene upravo pletenju čarapa. Negdje je u pitanju grupno pletenje gdje članovi pletu po istom predlošku. Nekada se radi o razmjeni mustri ili modela. U nekima svatko pokazuje svoje radove. Kako god bilo svugdje se osjeća ta posebna zanimacija za pletenje papučica i čarapa. Predivne boje i inspiraciju za vaše čarape možete pronaći u web trgovini Yarndale .

Materijal za izradu

Za pletenje ovih papučica potrebno vam je: 50 grama vune  igle za pletenje, igla sa širokom ušicom i škarice. Želite li da vam rad bude zanimljiviji uzmite neku šarenu vunicu.

Video: Kako se pletu papučice za bebe

Pogledajte video u prilogu za lakše spajanje i pletenje papučica. Ukoliko ste lijevak nije problem. I za vas smo snimili mnoštvo videa, samo ih potražite. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

 

1. Korak

Nametnite četrdeset očica i pletite nekih desetak centimetara običnim rebrastim bodom. Znači svaki red pletete jednu očicu pravo, jednu krivo. Prvu očicu u redu uvijek samo prebacite kao da želite napraviti pravu očicu. To će biti gornji dio papučice koji će se presavinuti.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Potrebno je da napravite rupice za vrpcu koju ćete na kraju provući kroz papučice kako bi ih mogli pritegnuti. Rupice radite na sljedeći način. Napravite dvije očice pravo, zatim jedan navoj i to tako da nit omotate oko igle od naprijed prema iza. Zatim ispletite dvije očice zajedno pravo i ponavljajte postupak do kraja reda.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada pletete nekih tri centimetara bodom podvezice. Znači svaki red ćete plesti pravim bodom.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Sljedeća dva centimetra pletite običnim glatkim bodom. Jedan red pravo, drugi red krivo. To će biti dno papučice. Glatki bod će biti s vanjske strane papučice. Završite rad. Završnu nit ostavite što dulju kako biste ju mogli iskoristiti za spajanje papučice.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Provucite ostatak niti kroz iglu i spojite rad.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Kukicom za heklanje napravite ukrasnu vrpcu od sto očica koju ćete provući kroz papučice.

Klikni za veću sliku