pletena traka za glavu - naslovnica

Pletena traka za glavu

Pletena traka za glavu idealna je za sve koji ne vole nositi kape. Grije sasvim dovoljno, a možete ih imati u svim bojama i mustrama. Pletete li džemper ili šal imat ćete lijep komplet. I ostalim radovima možete dodati ovaj zanimljiv dodatak. Taman vune što vam je ostalo biti će dovoljno. Idete li u posjet dragoj osobi zašto ju ne biste razveselili lijepim ručnim radom. Traka će biti dovršena za pola sata, manje nego odlazak u trgovinu po biranje poklona. Ručni rad je opet sve više na cijeni i svatko će biti zadovoljan ovakvim radom. Želite li kćerku ili unuku naučiti plesti nema boljega početka, rezultati su vidljivi odmah. Naravno pletenje nije rezervirano samo za cure. I muški dio obitelji se može priključiti. Za izradu potrebno je poznavati osnove pletenja, kako se počinje rad, izradu pravih očica, završetak rada. Iglom sigurno znate šiti za potrebe spajanja rada.

Materijal za izradu

Potrebno vam je vrlo materijala za ovaj projekt. Pripremite malo vune, igle za pletenje, škarice, pomoćnu iglu za izradu pletenica i iglu sa širokom ušicom.

Video: Pletena traka za glavu

Ako ste početnik u pletenju video koji sam pripremila biti će vam od koristi. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

Za više informacija i video upute posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Nametnite četrnaest očica i pletite cijelo vrijeme jednu očicu pravim bodom, jednu očicu krivim bodom i tako naizmjence do kraja reda . Sljedeći red ponavite postupak. Iznad pravih očica radite prave očice iznad krivih očica pletete krive očice. Tj. traku pletete običnim rebrastim bodom. On se ne uvija i prikladan je za pletene kape i šalove.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Kada ispletete polovicu željene dužine sedam očica prebacite na pomoćnu iglu i stavite ispred pletiva, zatim ispletite sljedećih sedam očica kako vas traže, a tada one s pomoćne igle (kao kada radite pletenice). I dalje pletete prave očice pravo, a krive krivo.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Nastavite plesti kao u prvom koraku pazeći da vam obje strane budu jednako dugačke. Završite pletivo i suprotne krajeve spojite.

Klikni za veću sliku