pletene rukavice za bebe

Pletene rukavice za bebe

Pletene rukavice za bebe puno su jednostavnije za izradu od složenih rukavica s prstima za odrasle. Pletu se bez posebnih uzoraka, jednostavnim bodovima. Najčešće se kombinira glatki i rebrasti bod kako bi se dobio uži dio uz ruku. Naravno kod rukavica za bebe ne izdvajamo niti palac jer malim bebama bi to bilo nemoguće obući. Njihova osnovna zadaća je da griju ručice na hladnoći. Najbolje ih je raditi s mekanom softy vunicom kako bi bile što ugodnije za nositi. Za njih ne odlazi puno materijala tako da od ostatka klupka možete odmah isplesti i čarapice ili kapicu. Pletenje za najmlađe izaziva pravu ovisnost. Kada jednom počnete inspiracija dolazi sama od sebe. Pregršt boja, materijala i uzoraka koje možete upotrijebiti napraviti će od vas pravog kreativca. Svi radovi su malih dimenzija pa su brzo i gotovi.

Materijal za izradu

Za izradu rukavica trebate 100 grama softy vune posebno obrađene za bebe. Plete se sa setom od pet igala za pletenje. Od dodatnog pribora trebate škarice i iglu sa širokom ušicom.

Video: Pletene rukavice za bebe

Uz pomoć videa u prilogu ispletite svoje prve rukavice. osim rukavica možete isplesti i čarape, kapicu ili pak dekicu. Pomognite si ostalim tehnikama pletenja za lakši rad. Za bolje razumjevanje posjetite naš Youtube kanal.

1. Korak

Nametnite četrdeset očica na iglu za pletenje i podijelite na četiri igle s duplim vrhom tako da na svakoj bude po 10 očica.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Idućih 4 cm pletite u krug jednu očicu pravo, jednu očicu krivu. Dobiti ćete običan rebrasti bod.

Klikni za veću sliku

3. Korak

Idućih 4 cm pletite sve očice pravo. Ovaj dio rada će vam biti malo širi nego prethodni.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Na prvoj igli prve dvije očice ispletite zajedno pravo. Na drugoj igli zadnje dvije očice ispletite zajedno pravo. Na trećoj igli prve dvije očice pletite zajedno pravo, a na četvrtoj zadnje dvije očice ispletite zajedno pravo. Ostale očice pletite pravo.
Ponavljajte postupak svaki krug dok vam ne ostane po jedna očica na svakoj igli.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Radnu nit odrežite nešto dužu i provucite ju kroz iglu s tupim vrhom. Iglu provucite kroz očice koje su preostale i pričvrstite. S unutarnje strane rukavica ušijte radnu nit. Napravite i drugu rukavicu i rad je gotov.

Klikni za veću sliku