vrecice za advneski kalendar

Vrećice za adventski kalendar

Vrećice za adventski kalendar ove godine stvarno trebate napraviti. Dvadeset i četiri vrećice na prvi pogled izgleda jako puno, ali one su toliko male da se brzo rade. Trajat će vam godinama, a mogućnosti njihova slaganja i aranžiranja su neograničene. O veselju najmlađih da i ne govorimo. Zato igle u ruke i možemo krenuti. Ja sam se odlučila za crvene vrećice s bijelom vrpcom. Vi možete bilo koju kombinaciju. Blagdani su predivno vrijeme za zanos i puštanju mašti na volju. Pogotovo kada s djecom možete izrađiveti ukrase prema vašem ukusu. U adventsko vrijeme blagdana radujemo se okićenom gradu, dućanima, mjestima gdje radimo, ali najviše volimo kada u svom domu napravimo bajkoviti ugođaj. Kupovni ukrasi su možda lijepi, šareni ili blještavi međutim oni nemaju uvijek nužno emocionalnog zanosa.

Materijal za izradu

Neka vam vuna za vrećice ne bude predebela. Ja sam uzela tanju vunu i igle broj 4,5. Možete raditi i šarene od ostataka vune, biti će predivne. Poslije uzmite jedan konop i kvačice te vrećice pričvrstite. Na kartončiće ispišite brojeve. Ja nisam mogla odoliti već pripremljenom setu kvačica s brojevima koji sam kupila u KiK prodavaonici.

Video: Vrećice za adventski kalendar

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.

1. Korak

Nametnite jednostavnim nametanjem jedanaest očica očica na iglu za pletenje. Početni repić ostavite malo duži jer će vam trebati poslije.

Klikni za veću sliku

2. Korak

Ponavljajte sljedeća dva reda:
1. Red: sve očice pletite pravo
2. Red: prva i zadnja očica pravo, a sve ostale pletite krivo
Duljina rada neka bude 17 cm.
Završite rad sa lica pletiva. Znači u redu gdje trebate raditi prave očice bilo kojom tehnikom, samo pazite da nit ostavite barem 20 cm dugačku kako biste rad mogli spojiti .

Klikni za veću sliku

3. Korak

Sada imate malu trakicu koja ima početnu nit s desne strane , a završnu s lijeve. To će vam uvelike olakšati spajanje.

Klikni za veću sliku

4. Korak

Preklopite rad. Neka vam krivi bod bude prislonjen na krivi bod. Rad spajajte s lica rada. Rubne očice će vam ostati s unutrašnje strane, a vi provlačite iglu kroz prvu sljedeću nit kao na slici. Jednom provucite kroz očice s lijeve strane, a zatim s desne strane. Ponavljajte postupak do kraja. Završite i odrežite radnu nit. Nju uvucite u unutrašnjost vrećice. Isti postupak ponovite i sa suprotne strane.

Klikni za veću sliku

5. Korak

Trebate napraviti bijelom bojom vrpcu. Napravite početnu omču kukicom i 30 lančića. Završite i završne niti ušijte.
Ako ne znate raditi kukicom možete uzeti deblju vunu i samo odrezati trakice. Isto će lijepo izgledati, samo neka vuna bude malo deblja.

Klikni za veću sliku

6. Korak

Stavite čokoladicu u vrećicu, vrećicu zatvorite vrpcom i okačite o nit. Ponovite još 23 puta i adventski kalendar je završen.

Klikni za veću sliku