kukica

Kukica.com

Svi ljubitelji rukotvorina, bilo da ih izrađuju sami ili vole poklanjati i kupovati unikatne proizvode imaju isto pitanje. Gdje nuditi vlastite proizvode ili gdje kupiti unikatne radove? Svi znamo da je izrada i održavanje vlastitog web shopa ili pak trgovine skupa i tehnički zahtjevna te iziskuje puno vremena. Upravo iz tog razloga kreativac upuštanjem u vlastiti biznis gubi svoju kreativnost i autentičnost te se okreće masovnoj proizvodnji. Rješenje za to nude vam osnivači platforme za prodaju rukotvorina Kukica.com. Izlaganje na Kukici je potpuno besplatno i ne postoji provizija kreativcima za prodane rukotvorine.

Kukica

kukica

Kukica je nastala kao rešenje problema rukotvoraca koji usled nedostatka vremena ili tehničko-informatičkih znanja nisu u mogućnosti da izlažu i prodaju svoje proizvode.

Iza ove platforme „krije se“ jedna od najvećih zajednica rukotvoraca koja broji više od 600 članova i koja međusobnim pomaganjem svakom članu olakšava prodaju.“

Osim što na Kukici možete izlagati vlastite proizvode ili pak kupiti iste, na njihovom blogu pronaći ćete pregršt savjeta za sve rukotvorce. Kako o pletenju i heklanju tako i iz ostalih kreativnih područja. Možete pročitati zanimljive priče i intervjue sa raznim kreativcima koji izlažu na platformi kako bi ih što bolje upoznali. Možda se možete i povezati kako biste što bolje razvili svoj vlastiti posao.

Na Kukici možete i prodati ostatke vlastitog repromaterijala što će vam dobro doći da ne stvarate nepotrebne zalihe.

Kukica i njezin tim dobitnici su mnogih prestižnih nagrada iz područja inovativnosti i kreativnosti. Upravo zbog kvalitete i pouzdanosti te umijeća prezentiranja izabrani su kao najbolja među 30- ak poslovnih ideja i već razrađenih biznisa.

Ovaj tim stručnjaka potpuno se okreće socijalnom poduzetništvu te su osnovali nevladinu organizaciju Ruralurban.life. Cilj je razvoj socijalnog poduzetništva, unapređenje lokalnih zajednica, očuvanje tradicionalnih vrijednosti i zaboravljenih zanata

Socijalno poduzetništvo

Socijalno preduzetništvo predstavlja relativno novu formu poslovanja.  Socijalno preduzetništvo može da se odnosi na sve pravne forme poslovnih subjekata:

  • zadruge
  • udruženja građana, fondacije,
  • preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom
  • poslovni inkubatori i zavisna/spin off preduzeća
  • razvojne agencije
  • društva sa ograničenom odgovornošću (d.o.o) i dr.

             „Socijalno preduzetništvo je poslovanje sa idejom da se putem ulaganja profita nastalog putem prodaje proizvoda ili usluga ispuni jasna društvena misija. To znači da zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinaca. Ona se ulažu u svrhe kao što su zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla, socijalne i zdravstvene usluge, obrazovanje, zaštita životne sredine, kulturne aktivnosti u zajednici itd. Socijalno preduzetništvo se bavi prepoznavanjem i rješavanjem društvenih problema kao što su isključenost, siromaštvo, nezaposlenost i dr. uz primjenu inovativnih metoda i strategija.“

Kukicu možete pratiti na Facebook-u , Youtube-u

i Instagramu

U svakom slučaju odvojite minuticu vremena i posjetite Kukica.com. Imate moju toplu preporuku.