mini klupka naslovnica

Mini klupka

Mini klupka – odlična ideja za izradu poklona. Sigurno imate prijateljicu koja je strastvena pletilja ili heklačica kao i vi. Želite li ju obradovati unikatnim poklonom ovo je prava ideja za vas. Možete i sami sebi napraviti dekoraciju za vaš radni prostor. Imate li dječicu ili unuke oni će vam rado pomoći prilikom izrade ove kreacije. Ostataka vune ili pamučnog konca sigurno imate. To se nikada ne baca. Što šarenije to ljepše. Ali vi možete koristiti i samo pojedinu boju u raznim nijansama. Npr. Sve nijanse zelene. Divno!

Izrada mini klupka

mini klupko 1

Od materijala potrebna vam je lijepa mala staklenka ( njih sada stvarno ima svih oblika i dimenzija), ostaci vune ili pamučnog konca, dvije čačkalice, dvije perlice te škare. Staklenku iskoristite naravno od nekog proizvoda. Samo je potrebno da očistite etiketu. Poklopac vam nije potreban. Ostatke vune i konca sigurno imate. Ja perlice koristim od kćerkinih polomljenih lančića. Imam ih punu kutiju. Ima ih za kupiti u hobby dućanima i pojedinačno.

igle

Čačkalicama odrežite vrhove te na vrh nataknite perlice. Neka budu u istoj boji. Dobit ćete originalne mini igle. Ukoliko niste u mogućnosti pronaći perlice možete uzeti dvije pribadače sa šarenim vrhom. One još više izgledaju kao igle za pletenje. Ako vam je prijateljica strastvena heklačica kupite tanku drvenu kukicu za heklanje koju je potrebno samo malo skratiti kako ne bi virila iz staklenke.

klupka

Mini klupka ćete jednostavno napraviti od ostataka vune. Gledajte da sva budu približno iste veličine. Ljepše će izgledati.

Sad možete polako napuniti staklenku. Ja sam slagala boje tako da izgleda što šarenije, kako ista boja ne bi bila jedna uz drugu. Neka ih bude puna staklenka. Na kraju u staklenku umetnite mini igle. Stavite ih uz sam rub stakla kako bi se ljepše vidjele. Poklon umotajte i poklonite dragoj osobi.

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.