pletaonica - naslovnica

Pletaonica

Pletaonica je hvale vrijedan projekt koji je pokrenuo American Corner Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka). Pletaonica je ciklus radionica od pet tjedana  gdje mogu doći svi koji žele naučiti plesti i oni koji već imaju pletačkih iskustva da pletu zajedno u ugodnoj i opuštajućoj atmosferi. Radionica je namijenjena svim članovima Gradske knjižnice Rijeka bez obzira na spol i dob. Mi smo pozvani kao voditelji radionice što nam je veliko zadovoljstvo!

pleteonica 1 pleteonica 2

Veliki interes

S obzirom na jako veliki interes i malih i odraslih pletilja pokušat ćemo podijeliti s vama bar dijelić atmosfere te  vam donosimo utiske s dosadašnjih susreta. Na prvom susretu okupilo se jako puno zainteresiranih članova i bilo je vrlo radno i napeto s obzirom da se počinje s najtežim dijelom, a to je nametanje očica.Kada se očice nametnu dalje ide mnogo lakše. Oni koji su do sada imali susreta s iglom i vunom brzo su se prisjetili već zaboravljenih vještina, a oni malo iskusniji rado su uskočili pomoći novim pletiljama.

Nakon prva dva susreta i nekoliko pokušaja te paranja i otpetljavanja svi su naučili nametnuti očice, ali i počeli izrađivati pravi bod. Radovi su se polako počeli nazirati. Drugi put opuštajući efekt pletenja odmah se vidio. Možemo slobodno reći: relaksacija na stari način. Na svakoj radionici pojavio se i koji dječak ili djevojčica koji su vješto svojim prstićima ispleli prve bodove. Neki su došli samo kao pratnja, ali nisu mogli odoliti da i oni ne naprave bar koji red.

Do sada su već prvi radovi gotovi. Poneki su ispleli šal, a neki su se ohrabrili i pletu u krug s setom od pet igala. Ispleli smo razne uzorke kombinacijom pravih i krivih očica.Pokušali smo izraditi pletenice i naučili kako završiti rad. Do kraja druženja svaka pletilja moći će samostalno isplesti jednostavnije projekte, Ako što zaborave lako će se podsjetiti uz pomoć naših tutoriala koje smo puštali na ekranu.

Predivna atmosfera s predivnim pletiljama u veoma motivirajućem ambijentu!

Više članaka pročitajte na našoj starnici o novostima.