Pletenje.net u medijma

Pletenje.net u medijma

Nakon što smo i sami uvidjeli dobrobiti pletenja i heklanja odlučili smo te drevne vještine podijeliti sa svima. Nakon snimanja prvih video tutoriala o pletenju nismo mogli niti sanjati da će imati takvu gledanost. Do danas nas je prepoznalo više od 10000 stalnih pratitelja na Youtube kanalu i po društvenim mrežama. Tutoriali su pregledani više od 1 800 000 puta. Posječenost portalu je iznimno visoka. Na radionicama pletenja i heklanja koje se održavaju u Rijeci isprepliću se vuna i niti, ali i nova poznanstva. Hvala svim dragim pletiljama i pletiocima koji su nas prepoznali te postali naši stalni pratioci.

S vremenom pletenje i heklanje postaje sve popularnije te su nas polako počeli otkrivati i ostali mediji. Puno im hvala jer na taj način prije svega populariziraju pletenje kao izvrsnu antistres terapiju, približavaju je ostalim generacijama.

Pletenje.net u medijma

Prvi nas je prepoznao Jutarnji list koji je objavio lijep članak o našem Youtube kanalu u svom izdanju Dom&dizajn.

Novinarka Novog lista bila je oduševljena radionicama pletenja i heklanja u Rijeci te nas je i osobno posjetila na jednoj radionici te objavila članak.

Kanal Ri pozvao nas je da gostujemo u njihovoj popularnoj emisiji Planet Ri gdje smo predstavili našu suradnju s American cornerom u Rijeci pod nazivom Pletaonica. Pletaonica se održavala u Gradskoj knjižnici Rijeka, ogranak Trsat gdje smo se okupljali jednom tjedno uz pletenje i druženje. Mnogi su tada ispleli svoje prve radove koje ponosno nose i danas.

S obzirom na terapijski učinak pletenja svoje iskustvo podijelili smo na portalu Nismo same u rubrici Art terapije. Portal Nismo same okuplja žene oboljele od raka i pomaže im raznim savjetima te dijeljenjem vlastitog iskustva. Njihov najveći projekt je NISI SAMA ideš s nama prijevoz žena s kemoterapije. Ukoliko ste u mogućnosti priključite se ovoj hvale vrijednoj akciji.

Riječki portal Teklić predstavio nas je u svom članku Očica po očica odvest će vas u Marijin čarobni svijet pletiva.

Kukica.com danas najpoznatiji marketplace za sve kreativce na svom blogu predstavio nas je u tekstu. Kukica je portal na kojem možete nuditi svoje proizvode, razmijeniti repromaterijal, a isto tako i kupiti zanimljiv dar dragoj osobi. Osmišljen je na principu socijalnog poduzetništva i vrlo brzo je stekao ogromnu popularnost.

Priznata psihoterapeutkinja Sandra Karabaić preporučila je pletenje u svojoj kolumni na portalu Mixer.hr gdje svakodnevno donosi preporuke kako što lakše prebroditi dane u doba korone i socijalne distance.

Kako heklanje i pletenje postižu sve veću popularnost Udruga Atma preporučuje heklanje mandala kao izvrsnu meditativnu aktivnost.

 

Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.