pletenje u prirodi

Pletenje u prirodi

Želite li naučiti plesti, a pritom uživati u prirodi prijavite se na tečaj pletenja koji održava moja draga kolegica Vanja. Kako biste malo bolje upoznali Vanju i njen rad zamolila sam ju da nam se predstavi.

Pletenje u prirodi

“Pletenje sam naučila od svoje majke i baka. Sjećam se svog prvog šala. Bio je rupičast i neujednačeno opleten, a ja sam bila super ponosna na rezultat svog truda. Bilo mi je 8 godina i od tada pletem.

Ono što me uvijek i iznova fascinira kod pletenja je sposobnost ruku da učine nešto što je mozak zamislio. Dobro, prije bi trebalo reći da se radi o njihovoj suradnji. Uživam u samom procesu pletenja tako da ponekam i kada nemam neki plan što ću izraditi uzmem igle u ruke i jednostavno pletem. Osim toga pletenje  opušta, smiruje živce i djeluje meditativno. Puno je istraživanja koja se mogu naći na internetu o dobrobiti pletenja i ručnog rada općenito, a najbolje pletači sami znaju koliko im ova vještina čini dobro.

poletimo

Stoga sam prije nekoliko godina odlučila početi s podučavanjem pletenja (nešto kasnije i heklanja) i koliko vidim postoji veliki interes. Moj pristup je individualiziran i nastojim sistem koji sam izradila prilagoditi svakoj polaznici (osim nekoliko dečkića koji su došli na grupe organizirane u suradnji s osnovnim školama muškarci se ne prijavljuju na tečajeve). Grupe su malene tako da se u takvoj intimnoj atmosferi lakše i vjerujem brže uči. Tečaj je podijeljen na nekoliko susreta s razmacima od najmanje tjedan dana između svakog tako da polaznice imaju dovoljno vremena vježbati naučeno. Pletenje je jednostavno i vrlo se brzo nauči. Potrebna je samo želja za učenjem i volja za vježbanjem.

Tečajevi

Dugo sam tečajeve održavala u stanu u Zagrebu dok se nismo nedavno suprug i ja preselili na selo, a ja sam svoju aktivnost prenijela tamo. Znamo da boravak u prirodi opušta. Pogled na vrt i šumu te zvukovi prirode pomažu koncentraciji pa je učenje jednostavnije i ugodnije.

Tečajeve trenutno organiziram subotom od 10 do 13 dakle kod kuće na selu, međutim moguće je dogovoriti i druge termine i druga mjesta.

Sve informacije se nalaze na Facebook stranici P o letimo zajedno , a možete me kontaktirati na vanjaplete@gmail.com. “