recikliranje

Recikliranje: dekoracija koje će vam uljepšati Uskrs

I ove godine Uskrs ćemo dočekati pod strogim mjerama zabrane okupljanja. Velike gužve po trgovinama također treba izbjegavati. To ipak nije razlog da blagdanski stol ne ukrasimo jedinstveno, baš kako želimo.  Kroz ovih godinu dana sve više smo se naučili okrenuti sebi i biti sami sa sobom. Otkrili smo i nove hobije te kreativca u sebi. Ako do sada niste imali hrabrosti sada je vrijeme. Pokažite svojim najmilijima što ste naučili izrađivati. Ukrasite blagdanski stol heklanim ukrasima. Jaja obojite prirodnim bojama. Heklanje uskrsnih dekoracija ne zahtjeva puno vremena niti novca. Počnite odmah. Starim ukrasima možete dati novu namjenu. Recikliranje je budućnost.

Što i kako prenamijeniti?

Okrugli heklani tabletić štirkanjem možete prenamijeniti u elegantnu košaricu za jaja. Štirku napravite od smjese vode i šećera. U jednakom omjeru zagrijte vodu i šećer dok ne dobijete gustu smjesu. U nju umočite tabletić i stavite na preklopljenu posudu. Nakon što se osuši dobit ćete oblik kakav želite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pletenje.net (@pletenjenet)


Ne morate kupovati debele trake za heklanje korpi. Dobro će vam poslužiti i stara pamučna majica. Izrežite ju na tanke trake. Trake spojite i od nje isheklajte korpe za kruh, jaja, slatkiše. One mogu biti elegantne, ali i vesele šarene. Isto možete postići rezanjem najlon vrećica ( ako ih još uopće ima u vašoj kući)

Heklani cozy za šalice samo malo nadopunite. Stavite mu pom-pom i isheklajte uši. Imate veselu šalicu za vašu uskrsnu dekoraciju. U nju stavite granu sa pupoljcima.

Recikliranje

Stare heklane pisanice pretvorite u male zečiće i poklonite dječici.

Heklane kvadratiće koje nikada niste iskoristili spojite u male torbice s tim da na vrhu isheklate krijestu i kljunić. Dobit ćete vesele male piliće.

Leptirići, cvjetići i bilo koji drugi proljetni motivi dobrodošli su dodatak na blagdanskom stolu!

Sada još trebate obojiti pisanice. To vam je najbolje na prirodan način. Meni je najljepša boja dobivena kuhanjem jaja s ljuskom od luka. Gotovo sve nijanse možete postići koristite li prave namirnice. Na kraju ne zaboravite premazati svaku pisanicu krpicom namočenom u ulje kako biste dobili poseban sjaj.