recikliranje plasticnih vrecica

Recikliranje plastičnih vrećica

Recikliranje plastičnih vrećica je uvijek interesantno. Pitate li se ponekad da li ste dovoljno ekološki osviješteni? Trudite li se dovoljno ili imate osjećaj da ste stalno okruženi plastikom unatoč tome što preferirate prirodne materijale? Mislite li sada što to ima s pletenjem i heklanjem? Ne postoji kuća ili domaćinstvo u kojemu ne možemo pronaći barem  10 najlonskih vrećica koje ničemu ne služe. Sigurno ste se i vi suočili s velikom količinom plastičnih vrećica u vašemu domu. Koliko god se trudimo nositi platnene vrećice u kupovinu  nakon nekog vremena puna ih je kuća.

Imate li sklonosti ručnome radu lako ih možete sve iskoristiti. Pokazat ćemo vam kako ćete plastične vrećice prirediti i od njih napraviti klupko, a poslije s njima možete raditi što god poželite. Heklanje i pletenje s plastičnim vrećicama  može biti veoma zanimljivo, a predmeti koje na ovaj način napravite bit će veoma čvrsti i otporni na vodu. Ne možete ni zamisliti što se sve na ovaj način može izrađivati! Možete raditi torbe, podmetače za čaše, korpice, tepihe….. Kozmetička torbica od plastičnih vrećica pravi je modni hit. Vodootporne su, elegantne, a mogu biti svih boja. Kombinirate li vrećice po bojama koje želite, izrađeni predmeti će biti pravi modni dodaci. Pustite mašti na volji. Sve što možete izraditi običnim koncem možete i od plastičnih vrećica.

Kako se radi recikliranje plastičnih vrećica

Koliko vam se god čini da imate viška vrećica za ove radove sve ćete ih iskoristiti. Pratite naš postupak i napravite plastične niti s kojima ćete poslije raditi.

Uzmite vrećicu, poravnajte ju na ravnoj površini, presavinite je po dužini tako da vam dno bude na jednom kraju, a ručke na drugom.

Prvo odrežite ručke i dno. Ta dva kraja su jedini dijelovi vrećice koje nećete moći upotrijebiti. Bacite ih.

Ostatak izrežite na trakice. Trake režite širine nekih 2-3 cm. Ne morate biti jako precizni, ali neka bude ujednačeno. Trake raširite i dobit ćete mnoštvo obruča.

Prvo provucite jednu traku kroz drugo, te spojite u čvor. Dobit ćete dugačku nit koju nakon spajanja svih trakica umotajte u klupko.Uzmite heklicu i izradite željeni predmet.

Pretplatite se na naš Youtube kanal i pogledajte naše video upute.