tamarine ovcice

Tamarine ovčice

Meni kao pletilji ovčice i vunica su najdraži motiv. Upravo zbog toga nisam mogla ne primjetiti ovčice koje na šaljivi način na svojim ilustracijama predstavlja Tamara. Njene ilustracije su romantične, bajkovite, šaljive… Tamara je umjetnica rođena u Rijeci koja već godinama živi na otoku Krku. Velika je zaljubljenica u prirodu i održivi način proizvodnje, podupire male poduzetnike i lokalnu ekonomiju. Njezin karakter i stavovi mogu se vidjeti I na ilustracijama uz koje uvijek ide i poruka.

tamara

Tamarine ovčice

“Moje poruke su uglavnom šaljive, ekološke, životne. Uglavnom poručujem ljudima da je sve ok,  zadnja je o klepetanu i malenoj meni osobno divna priča o ljubavi roda. Nekad jednostavno iskomentiram vrijeme, kao ovo zanimljivo proljeće. Nekada  jednostavno poručim “sheep happens”! Crtam svaki dan, to je jednostavno dio mene i bez toga ne mogu. “ – kaže Tamara.

Osim mora, sunca, sirena čest motiv na tvojim radovima su upravo ovčice. Od kuda ljubav za ovčicama? “Ovčice volim od malena, smiješne su mi i super mi je šta uvijek postoji neka crna, neka drugačija i svoja. Slikam ja svašta, a ovčice su super zabavne za crtanje, ima ih puno, a svaka može imat svoj karakter.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara Travaš (@tamaratravas)

Prepoznatljive ovčice vidjela sam i kao logo Blue sheep vunenih loptica. Jako ste se lijepo uklopile. “Za Blue sheep sam radila logo, gospođa Jasminka me kontaktirala i pošto ima puno ovčica sam pristala na suradnju, super mi je što se vuna ne baca i ona je iskorištava, nastaje novi proizvod, ekološki prihvatljiv, meni je to dosta bitno jer moje ilustracije govore i o tome kako moramo čuvati našu planetu kao i svako živo biće na njoj. Pošto sam i likovni pedgog po struci obožavam koristiti vunu i sa najmanjima. “

Tamarine lončice, razglednice, magnetiće, platnene torbe s šaljivim ilustracijama možete kupiti u gradu Krku na trgu Kamplin.