cetvrtasti izrez

Kako se hekla četvrtasti izrez

Kako se hekla četvrtasti izrez objasniti ću vam korak po korak. On lijepo pristaje na heklane radove i daje mu posebnu eleganciju. Rad heklajte do visine dijela gdje želite da vam počne četvrtasti izrez. Izmjerite širinu rada u centimetrima, ali i po broju očica. Od širine rada oduzmite širinu izreza koji želite, a zatim onaj ostatak podijelite na dva. Tako ćete imati prvu naramenicu, izrez i drugu naramenicu. Označite si trakicama da lakše pratite. Prvo ćete heklati prvu naramenicu, zatim ostavljate vratni izrez slobodan, a zatim radite drugu naramenicu.

Cetvrtasti izrez 2

Nastavite heklati red do trakice, ovisno o vrsti uzorka ćete završiti koju očicu prije ili poslije. Ako vam je na početku uzorak zahtijevao da imate broj očica djeljiv sa četiri morate se toga i u ovom dijelu pridržavati. zadnju očicu radite isto kao što ste radili zadnju u tijelu rada. Okrenite rad i heklajte samo taj dio nekih 15 do 17 centimetara. Završite. Prva naramenica je gotova.

Napravite drugu naramenicu. Spojite radnu nit na mjestu gdje vam se nalazi trakica ( pogledajte kako heklati novom bojom, postupak je isti) , s tim da provjerite hoće li vam odgovarati uzorku. Heklajte jednak broj redi kao i prvi dio. Završite. Gotova je i druga naramenica.

Vaš četvrtasti izrez je gotov.

 

Video: Kako se hekla četvrtasti izrez

Za bolje razumijevanje pogledajte video na našem Youtube kanalu, a možete i napraviti jednostavnu bluzu.