kako spojiti heklane kvadratice - naslovna

Kako spojiti heklane kvadratiće

Kako spojiti heklane kvadratiće izazov je za svaku heklaćicu. Tehnika ima mnoštvo, ali ovdje ćemo vam pokazati najjednostavniju i meni ujedno najdražu. Zanimljivo je raditi kvadratiće u raznim bojama, a poslije ih spajati u zanimljive dekice ili ostale projekte. Možete napraviti torbice, majice, pernice te razne druge potrepštine. Kombinacijom raznih boja i materijala dobivate unikatne proizvode. Možete se i priključiti grupi Knit a Square Croatia  koje prikupljaju kvadratiće i šalju u Afriku za izradu dekica.

Sada ćemo vam prikazati kako ćete najjednostavnije spojiti vaše kvadratiće.

Najljepše će bit ako na svakom kvadratiću završni krug napravite istom bojom i to onom s kojom mislite spajati kvadratiće. Kvadratić stavite jedan na drugi tako da bude okrenut licem na lice. Neka vam se rubovi lijepo preklapaju kako bi vam spajanje bilo lakše i jednostavnije, a završni rad izgledao ljepše. Napravite početnu omču na radnoj niti i zatim kukicu provucite kroz luk oba dva kvadratića i pričvrstite. Tehniku spajanja početne niti pogledajte tehniku Kako heklati novom bojom.

Sada možete krenuti sa spajanjem kvadratića tako što ćete raditi niski štapić u svaku očicu s tim da kukicu provlačite kroz očicu i donjeg i gornjeg kvadratića. Znači provučete kukicu kroz očicu oba kvadratića zahvatite nit i provučete. Zatim zahvatite nit i provučete kroz obje očice na kukici. Ponavljate do kraja reda. Kada dođete do zadnje očice završite kao i svaki drugi rad.

Kada završite spajanje vaših kvadratića primjetit ćete jasnu razliku između prednje i stražnje strane rada. Na stražnjoj strani primjetit ćete jedan red malo izbočen. To je upravo onaj red koji ste spajali. Ali će vam prava strana biti glatka i ravna. Uvijek postoji mogućnost da vaše kvadratiće spojite samo iglom i vunom, ali postupak će vam biti mnogo zahtjevniji.

Za bolje razumijevanje posjetite naš Youtube kanal