Nevidljivi završetak

Kako napraviti nevidljivi završetak

Nevidljivi završetak vam je bitan ako heklate u krug ili pak radite tzv. bakine kvadratiće. Sve dok nastavljamo s radom dovoljno je da krug završimo poluštapićem kako bismo lakše radili novi krug, ali u posljednjem krugu potreban nam je nevidljivi završetak kako bi rad bio uredan. Njega ne radimo s kukicom već nam je za to potrebna igla s velikom ušicom.

Kada dođete do posljednje očice vašega rada, izvucite kukicu, prerežite nit i provucite ju kroz iglu s velikom ušicom. neka vam nit bude dovoljno dugačka da lakše radite. Iglu provucite kroz očicu s kojom želite spojiti krug i to tako da iglu provlačite kroz očicu od naprijed prema iza. Obje gornje niti očice vam se nalaze iznad igle.

nevidljivi završetak 1nevidljivi završetak 2

Nit pritegnite, a iglu provucite kroz središte očice s kojom ste završili rad i to opet od naprijed prema iza. Iznad igle vam se nalazi stražnja nit očice. Dobili ste nevidljivi završetak.

nevidljivi završetak 3nevidljivi završetak 4

Sa stražnje strane rada učvrstite nit i odrežite. Prilikom izrade nit pritegnite tako da vam nova očica bude jednake veličine kao i ostale.

Video: Kako se hekla nevidljivi završetak

Za bolje razumijevanje pogledajte video u prilogu. Ne zaboravite se pretplatiti na naš YouTube kanal. Dobivat ćete obavijesti za svaki novi video koji izađe.