tijelo reglan dzempea

Kako plesti tijelo kod reglan džempera

Nakon što ste napravili prvi korak pri izradi reglan džempera potrebno je raspodijeliti očice za rukave i tijelo reglan džempera. Potreban vam je dodatni set igala sa duplim vrhom. Ako nemate nije potrebno kupovati, mogu vam poslužiti bilo koje igle ili pak možete iskoristiti komad vune. Na njih ćete prebaciti očice koje ste odvojili za izradu rukava jer s njima za sada nećete raditi.

Dio gdje imate manji broj očica namijenjen je za rukave. Kod mene su to 24 očice. Prvo njih treba prebaciti na dvije igle s duplim vrhom kako ne bi smetale pri daljnjem radu.

Potrebno je nametnuti na kružnu iglu tri dodatne očice. Možete bilo kojom tehnikom. Te očice je potrebno nametnuti kako ne bi bio pre uski dio između rukava i tijela. Ako ste radili s tanjom niti i iglama nametnite više očica.

Očice koje ste odvojili trebaju ostati s vanjske strane rada i njih ne pletete, a vi trebate normalno nastaviti plesti prave očice s kružnim iglama do sljedećeg markera.

Ponovite postupak sa očicama namjenjenim za rukave. Odvojite ih na igle s duplim vrhom, na kružnu iglu nametnite isti broj očica kao i s desne strane i nastavite plesti u krug.

Sada pletite u krug pravim očicama tijelo rada do duljine koju želite da vam bude rad. Očice za rukave će vam ostati netaknute.

Kada postignete odgovarajuću dužinu završite na način da iglu provučete kroz dvije očice sa stražnje strane. Napravite pravu očicu, vratite na radnu iglu i ponavljajte do kraja kruga. Na kraju iglom s širokom ušicom završite.

Kako se plete tijelo reglan džempera pogledajte u videu iz priloga. Za više informacija i video uradaka pretplatite se na naš Youtube kanal.