kako se plete lješnjak

Kako se plete lješnjak

Nakon što naučite kako se plete ljesnjak moći ćete na vrlo jednostavan način podići i najobičniji rad. Tehnika je jednostavna. Lješnjak možete dodati bilo gdje u vašem radu. Možete ih dodavati i po unaprijed predviđenom rasporedu.

Lješnjak se uglavnom radi u dijelu rada na glatkom bodu tj. iznad pravih očica. Ali može se isplesti i na bilo kojem drugom dijelu u radu.

kako se plete ljesnjak kako se plete ljesnjak 2

Od jedne očice ćete isplesti pet očica sljedećim postupkom. Prvo ispletite pravu očicu, ali ju nemojte ispustiti s igle. Sa stražnje strane zahvatite tu istu očicu i ispletite okrenutu pravu očicu. Imate dvije očice na igli. Još uvijek ne ispuštate početnu očicu. Sada ispletite pravu očicu. Opet okrenutu pravu i još jednom pravu očicu. Tek sada početnu očicu ispustite s radne igle. Imate pet novih očica na desnoj igli.

kako se plete ljesnjak 4

U sljedećem postupku tih pet očica s desne igle trebate reducirati na jednu očicu. Drugu očicu prebacite preko prve. Ostale su vam četiri. Sada treću očicu prebacite preko te iste. Ponovite postupak s četvrtom i petom očicom. Ponovno imate samo jednu očicu. U povratnom redu tu očicu ispletite krivo. Vaš lješnjak je gotov.

Sada uz pomoć lješnjaka možete plesti zanimljive uzorke.

Uzorak pleteni lješnjaci jako lijepo pristaje na zimske maje, pulovere ili pak štucne.

Video kako se plete ljesnjak pomoći će vam da lakše ovladate tehnikom izrade.

Ne zaboravite se pretplatiti na naš Youtube kanal i uz objave po društvenim mrežama staviti #pletenje.net ❤.