pletenje u krug s pet igala-

Kako se plete u krug s pet igala

Pletiljama početnicama pletenje u krug s pet igala s duplim vrhom čini se kao znanstvena fantastika. Naravno, situacija nije tako složena kao što izgleda. Takav način rada pogodan je za izradu manjih predmeta, kapa, rukavica….Izradu kapa, rukavica možete pogledati na našim stranicama s pletenim predmetima. Standardni postupak je da očice rasporedite na četiri igle, a s petom pletete. Naravno, radite li manji predmet dovoljno je da na tri igle rasporedite očice, a s trećom pletete.

pletenje u krug s pet igala

Na jednu iglu nametnite broj očica ovisno o radu koji želite napraviti.

pletenje u krug s pet igala - 1

Očice zatim podijelite na četiri igle tako da na svakoj igli imate jednak broj očica.

pletenje s pet igala - 2

Igle rasporedite na ravnoj površini tako da vam početna igla bude s lijeve strane, a završna koja je još uvijek spojena s niti za pletenje neka bude na desnoj strani. Očice lijepo posložite kako vam se ne bi uvijale.

pletenje s pet igala

Petu iglu uzmite u ruku, provucite kroz prvu očicu na prvoj igli i zahvatite radnu nit te ispletite pravu očicu. Tako ćete spojiti krug. Tu prvu očicu dosta pritegnite kako bi vam rad bio čvrst i krug pravilno i lijepo spojen.

pletenje u krug s pet igala

Ispletite sve očice s prve igle. Kada s nje ispletete sve očice uzmite ju u ruku i s njom pletite očice koje se nalaze na idućoj igli. Postupak ponavljate. Kraj kruga je uvijek na onoj igli gdje vam je početna nit.

Za bolje razumijevanje posjetite naš Youtube kanal i pogledajte naš video Kako plesti u krug s pet igala.