krive očice - naslovnica

Kako se rade krive očice

Svaki početnik u pletenju prvo mora savladati tehniku izrade pravih i krivih očica. Naravno tehnika izrade krivih očica je veoma jednostavna, a jednom naučena nikada se ne zaboravlja. Kada jednom dobro uočite razliku između krivih i pravih očica pletenje će vam postati posebna relaksacija jer ćete lako vidjeti na kojoj očici ste stali s radom, koja vam je sljedeća kao i što dobivate ako ih sami kombinirate.

Kombinacijom pravih i krivih očica možemo raditi različite uzorke pletiva koji će naše predmete učiniti veoma zanimljive i dati im jedinstveni pečat.

KRIVE OČICE

Krive očice još nazivamo i naopake prave očice. Budući da je svaka prava očica sa svoje stražnje strane kriva očica.

Postupak izrade je sljedeći. Na igli u lijevoj ruci nalazi se pletivo. U desnoj ruci držite iglu s kojom ćete plesti. Nit s kojom pletete držite ispred pletiva te iglom u desnoj ruci prolazite kroz očicu s njene prednje strane.

kako-se-rade-krive-ocice-1

S iglom u desnoj ruci zahvatite nit koja se nalazi ispred pletiva i provučete ju kroz očicu na igli s lijeve ruke Slika 4. Zatim očicu s igle lijeve ruke ispustite , a na igli na desnoj ruci nalazi se nova ispletena kriva očica.

kako-se-rade-krive-ocice-2

Za više informacija pogledajte naš video ili posjetite Youtube kanal.