ur

Video igre na temu pletenja, heklanja, vune…

Video igre na temu pletenja, heklanja, vune, amigurumi likova sve se češće mogu naći na tržištu. To zvuči pomalo nevjerojatno. Ali potražite li po tražilicama naići ćete na mnoštvo zanimljivih igrica. Jednostavno nakon što odložite igle i pređu nastavite plesti uz vašu omiljenu igricu. Tko brže, bolje, ljepše. Čak ako i niste nikakav gamer zanimljivo je pogledati kako se pletenina može pronaći u razno raznim oblicima. Mene je fasciniralo kada sam vidjela igle i klupko i uzorak se slaže…

Najpoznatije video igre

Unravel

Zapetljana avantura u kojoj se vuneni lik Yarny polako odmotava dok se krećete. Inspiriran jedinstvenim okruženjem Sjeverne Skandinavije koje oduzima dah. Unravel je vizualno zapanjujući, zagonetka temeljena na fizici. Koristeći se kreću ljuljanjem s grane na granu ili na vožnjom zmajem, nijedan podvig nije prevelik. Yarny je oživljen kao prikaz veza koje povezuju voljene osobe. Krenite s Yarny u naizgled veću avanturu od života kako biste ponovno povezali davno izgubljena sjećanja na obitelj. Rečeno potpuno bez riječi, doživite uzbudljivu i iskrenu priču o ljubavi, nadi i životnom putu.

Unravel Two 

Kad prekinete veze s prošlošću, stvaraju se nove veze. U Unravel Two, stvorite vlastitu Yarny. Zatim izgradite odnose s drugim Yarnysima u lokalnoj zadruzi ili kao pojedinačni igrač, njegujući prijateljstvo i podršku dok putujete zajedno. Započnite svoju avanturu u hladnoj i impozantnoj zemlji, a zatim gledajte kako vam okolina cvjeta novim životom dok lovite iskru avanture. Uronite u zadivljujuću priču ispunjenu energijom, bujnošću, inspiracijom – čak i čudovištima. Pristupite svakom izazovu s pozitivom i neustrašivošću kako biste probudili svijet oko sebe i otkrili neraskidivu vezu između prijatelja. Crveni Yarny odvojen je od svoje kuće i svog vlasnika u oluji na moru i ispirana je na obalu, a njegova pređa odrezana je u slijepu ulicu. Nailazi na plavi Yarny među brodolomcima i njih dvojica povezuju svoje slijepe ulice, tvoreći vezu. Iskra izvire iz veze i kontinuirani cilj igre je juriti je. Dva Yarnysa istražuju šumu i podzemlje prije nego što izađu na razinu tla i nastane se u napuštenom svjetioniku…

Woven 

Potpuno nova video igra koja je smještena u svijet koji se sastoji isključivo od vune, pamuka i drugih vrsta tkanina. Kreatori igre pokušavaju vam pružiti duboko iskustvo temeljeno na pričama, poput priča iz kreveta vašega djetinjstva, koje su bile šarene i uzbudljive, a ipak ste se sakrili pod pokrivač. U igri skupljate sve vrste tkanina i materijala pomoću kojih možete promijeniti svoj izgled. Tkanine koje su pletene, tkane, filcane i sve obojene na čudesne načine. Igru igrate se kao Stuffy, dobronamjerna, ali prilično nespretna plišana životinja koja sama luta svijetom. Brzo otkrivate Glitch, metalnu krijesnicu koja je izgubila pamćenje i identitet. Pronađite izgubljena sjećanja i otkrijte tajne špilje u nastojanju da razotkrijete misterij njihove povijesti.

Knitting Master

Vrhunska igra pletenja. Potrebno je isplesti zadane predmete i uzorke. Ima mnogo razina i jako je zanimljiva. Dostupno samo na iOS-u.