vunene kapice - naslov

Vunene kapice

Ove vunene kapice nisu ni pletene ni heklane, ali nismo im mogli odoljeti. Ipak su od vune. A znamo da svaka pletilja ima ostataka od prijašnjih radova za koje uvijek misli da će joj trebati. Evo sjajne prilike za iskoristiti ih. Toliko su jednostavne za izradu da ih mogu raditi i najmanji. Vaši mališani uživat će u zajedničkoj izradi istih. Ovo je projekt za cijelu obitelj. Ukrasite svoje drvce s njima. Možete ih raditi samo u jednoj boji, a mogu biti i šarene.

Potreban materijal za izradu je sljedeći: kartonska rolica od papirnatih ručnika, škare, vuna (što deblje ako možete birati) te jedna knjiga (knjiga nije neophodna).

Izrada

Prvo odrežite kartonsku rolicu (za manje vunene kapice koristite rolu od alu folije, prsteni će vam biti manji i čvršći) tako da dobijete prsten debljine nekih centimetar do dva.

Nakon toga potrebno je da omotate vunu oko knjige (možete i pojedinačno rezati niti jednakih duljina bez omatanja oko knjige, ali ovako vam je brže). Treba vam dosta niti jer ćete cijeli prsten obložiti njima. Nakon što ste namotali dovoljno niti na jednom rubu prerežite niti  i dobit ćete trakice koje vam trebaju za nastavak rada.

Uzimite po dvije niti, možete i jednu, ali nikako ne više od dvije. Presavinite ih i provucite kroz prsten. Krajeve niti provucite kroz presavinuti dio niti  kao kada radite ukrasne resice na rubu šala. U biti niti trebate pričvrstiti oko središta prstena. Ponavljajte postupak oko prstena sve dok ne pokrijete cijeli prsten.

Niti koje su vam slobodne izravnajte te ih iznad kartonskog prstena pričvrstite jednom slobodnom niti. Formirala vam se vunena kapica. Još je potrebno da vrh kapice lijepo oblikujete kako biste na vrhu dobili pompom.

Napravite mnoštvo kapica različitih boja, možete i kombinirati boje na jednoj kapici i ukrasite svoj dom s njima. Imat ćete pravi zimski ugođaj.

Više članaka pročitajte na našoj starnici o novostima.